Successos

Tribunals

L'Audiència deixa lliure el fill de l'exalcalde de Kíev

Va ser detingut al juliol a Platja d'Aro en el marc d'una trama de blanqueig de diners

El tribunal no troba prou acreditada la seva vinculació amb els delictes

El fill de Leonid Txernovetski –exalcalde de Kíev entre els anys 2006 i 2012– Stepan Txernovetski ha sortit de la presó. L'home va ser detingut el 12 de juliol a Platja d'Aro en el marc d'una macrooperació policial que es va dur a terme a Barcelona i la Costa Brava. Dos dies després, el titular del jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona va ordenar el seu empresonament, juntament amb el de sis dels onze detinguts acusats de formar part d'una organització criminal i de blanqueig de capitals, pel risc de fuga, la gravetat del delicte i la seva reiteració. Txernovetski en seria el líder. Però ara, un mes després, l'Audiència de Barcelona ha revocat l'ordre d'empresonament i dóna la raó als advocats dels sospitosos. El tribunal detalla en la resolució que, per ara, no queda prou acreditada la vinculació de Txernovetski amb els delictes que se li imputen i per tant no se'l pot mantenir en presó provisisonal.

La fiscalia anticorrupció acusa el grup de blanquejar uns deu milions d'euros, amb inversions i en un restaurant. Les defenses de Txernovetski, liderades pels bufets de Molins & Silva i de Cristóbal Martell, van demostrar que les grans quantitats de diners que han invertit provenen de la venda del banc Pravex Bank per 750 milions d'euros. Entre aquestes operacions, hi ha el préstec de 2,5 milions d'euros a l'amo del luxós restaurant Yubari, Arman Mayilyan, a qui l'Audiència de Barcelona també ha deixat en llibertat, de la mateixa manera que ha fet amb els altres sis detinguts. En l'operació policial, que van fer conjuntament els Mossos d'Esquadra i la Policía Nacional, es van efectuar tres escorcolls al Baix Empordà: dos a s'Agaró, a Platja d'Aro, i un altre a Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols. És precisament del número 50 de l'avinguda Platges de s'Agaró d'on la policia es va endur emmanillat el fill de l'exalcalde de Kíev.

LA DATA

12.07.16
és el dia
que la policia se'l va endur emmanillat del xalet del número 50 de l'avinguda Platges de s'Agaró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia