Successos

Successos

El remer penat entrenava a Astúries

No constava que l'entrenador de Banyoles tenia la sentència de Sevilla

L'exentrenador de rem del Club Natació Banyoles Manuel Bermúdez, a qui el Suprem ha confirmat la sentència de quatre anys de presó per abusos sexuals a una menor, va estar impartint classes durant la darrera temporada al centre de tecnificació de Trasona, a Astúries. La premsa i la televisió d'Astúries van posar en relleu la circumstància anòmala que una persona que ja estava condemnada per un delicte sexual mantingués una activitat docent i esportiva amb menors, quan actualment s'exigeix un certificat que demostri que no s'ha estat condemnat per pederàstia.

El president de la Federació Asturiana de Rem, José Manuel Álvarez de Linera, va explicar en declaracions a La Nueva España que a Trasona ells demanaven el certificat inclús abans que fos obligatori i que en el moment que es va contractar Bermúdez els seus papers eren correctes i el seu historial estava net.

En aquell moment Bermúdez ja havia estat condemnat per l'Audiència de Sevilla, però no constava en els seus antecedents, ja que no es tractava d'una sentència ferma perquè la seva defensa, el lletrat Manel Mir, havia presentat recurs al Tribunal Suprem, que fa unes setmanes va ratificar la pena de quatre anys de presó, que Bermúdez haurà de complir perquè ara la sentència ha esdevingut ferma en haver arribar a la màxima instància judicial. Els fets pels quals s'ha condemnat Bermúdez, tocaments a una alumna de rem, es van jutjar a Sevilla perquè van tenir lloc durant una estada de l'equip de rem de Banyoles a Sevilla durant l'any 2013. La menor va denunciar els fets a Banyoles, on els Mossos el van detenir, però la instrucció es va portar a Sevilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia