Successos

seguretat

prevenció de robatoris

Lectors de matrícules a Alella per combatre els robatoris

L'Ajuntament n'ha col·locat una vintena repartits per diferents punts del municipi, com ara les entrades principals dels diferents veïnats

Es busca un efecte dissuasiu de cara als lladres i poder actuar amb rapidesa

Alella està decidida a combatre una de les problemàtiques endèmiques del municipi: els robatoris amb força a les llars. Per això l'Ajuntament ha acabat d'instal·lar fa uns dies una vintena de lectors de matrícules en diversos punts del municipi, concretament a les zones d'entrada i sortida principals dels diferents veïnats que formen la població.

Segons va explicar l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC-SxA), la instal·lació d'aquests ginys respon a un doble objectiu: d'una banda, aconseguir l'efecte dissuasiu davant dels possibles lladres (ja que els lectors estan a la vista), i de l'altra poder donar una resposta immediata si es localitza algun vehicle sospitós. Francisco va explicar que aquests lectors estan connectats a les bases de dades tant dels Mossos d'Esquadra com de la policia local, les quals ja disposen d'un registre de matrícules dels cotxes potencialment sospitosos.

“Els robatoris amb força són un dels principals problemes al municipi i calia establir mesures”, va explicar l'alcalde. “Aquest sistema permet aconseguir el que mai es podria fer amb el màxim de controls de patrulles”, ampliava Francisco, que va revelar que els lectors fan la foto de tots els vehicles que passen pel punt on estan instal·lats, però que no enregistren vídeo. En el cas que els lectors detectin un cotxe sospitós en algun dels punts on estan col·locats, l'alcalde d'Alella també va comentar que es podrà agilitzar la intervenció dels agents policials, ja que s'hi podran desplaçar ràpidament i encerclar el sospitós. Francisco va assegurar que aquest sistema –que ha costat uns 130.000 euros– “ha arribat per quedar-s'hi” i, en el futur, no va descartar instal·lar-ne en algun punt més del poble. A més, Alella també està immersa en l'ampliació del cos de la policia local, que arribarà fins als 20 agents.

Els robatoris

En els set primers mesos d'aquest any (de gener a juliol), i segons dades de l'Ajuntament, el nombre de robatoris al municipi ha arribat als 43. Aquesta xifra –encara amb els lectors sense funcionar– mostra una tendència similar a la del 2015, quan en tot l'any es van consumar 85 robatoris, la xifra més alta des que aquest registre –que disposa de les dades anuals des de l'any 2007– és públic.

LA FRASE

Els robatoris amb força són un dels principals problemes al municipi i calia establir mesures
Andreu Francisco
Alcalde d'Alella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia