Educació

ensenyament

L'equip de robòtica del Pare Coll, entre el ‘top 35' del món

Els alumnes que van participar en la competició World First Lego League van arribar ahir dels Estats Units

“Ha estat una experiència molt rellevant per a tots. Els alumnes han obert els ulls a una nova realitat. El fet d'haver tingut l'oportunitat d'interactuar amb altres joves d'altres països d'arreu del món ha estat una experiència increïble.” Aquestes van ser les primeres declaracions que va fer el director pedagògic de l'escola Pare Coll de Girona, Robert Vila, en arribar ahir a la ciutat de Girona després d'haver estat a Sant Louis (EUA), acompanyant l'equip del centre que va participar en la competició internacional de robòtica World First Lego League, que va tenir lloc entre els dies 26 i 29 d'abril. Els set joves de setze anys del centre Fedac Sant Narcís que van prendre part en la competició (Daniel Cusí, Yara Hinojosa, Marta Vilaseca, Pau Balliu, Gerard Vicente, Tomas Melero i Marc García) amb el nom de Black Wolvineers van quedar entre els 35 primers llocs del món d'aquesta competició de robòtica, concretament en la posició número 31 d'un total de 104. Els joves, guiats i acompanyats dels seus entrenadors, David Camacho, Marc Camacho, Eva Maria López i David González, van passar a la final mundial després de quedar segons en el campionat que es va disputar a l'Estat espanyol al mes de març. És un cas excepcional, ja que és el primer cop que una escola de la demarcació de Girona arriba a la fase estatal amb quatre equips i que aconsegueix passar a la internacional. Fonts de l'escola destaquen que a través de la robòtica es treballen valors com ara l'esforç, el diàleg i el treball cooperatiu, valors que impregnen el nou paradigma educatiu dels centres Fedac.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va viatjar la setmana passada a Sant Louis per donar suport a l'equip en aquest repte.

LA DATA

26.04.17
va ser el primer
dia de la competició internacional de la First Lego League, que es va fer a Sant Louis fins al dia 29.

El 2 de juny explicaran el seu cas

El 2 de juny, els protagonistes d'aquesta experiència la donaran a conèixer en el marc de la segona tarda de robòtica Fedac que se celebrarà a l'escola Pare Coll, que també inclourà tallers per a nens i joves. La First Lego League és una competició d'àmbit mundial que planteja als joves d'entre 10 i 16 anys un repte real. El projecte científic que van presentar aquest joves en el marc del repte Animal allies va ser substituir els cròtals de les cabres, que els poden provocar malalties i una baixada de la producció de llet, per un microxip d'identificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia