Societat

Resposta de Càritas a Mèxic i el Carib

Les diferents seccions de Càritas en les zones afectades per l’‘Irma’ i el terratrèmol del sud de Mèxic s’han mobilitzat de manera immediata

L’ impacte de l’huracà Irma a la zona del Carib ha coincidit amb un terratrèmol molt intens a la costa sud del pacífic mexicà que ha afectat els estats d’Oxaca i Xiapas i una part de Guatemala.

Les Càritas nacionals de Mèxic i el Carib han posat en marxa els seus plans de resposta a les emergències. A les grans Antilles la resposta es va començar a posar en marxa a començaments de la setmana passada amb l’anunci de l’arribada de l’Irma, amb els dispositius de prevenció de danys i avaluació de la població civil de les zones més exposades. Aquests plans de previsió han fet que els danys personals hagin estat molt inferiors als previstos. Això demostra que tothom i Càritas en particular han après alguna cosa dels desastres dels darrers anys. A Puerto Rico, Càritas va activar totes les parròquies en què els voluntaris detectaven casos vulnerables com ara discapacitats, malalts, gent gran, etc. Es van habilitar esglésies com a refugis, es va atendre els afectats i es va mantenir el contacte amb el govern i les altres agències d’ajuda per actuar de manera coordinada.

A Haití i la República Dominicana es van activar la Unitat d’Emergència i l’Oficina Nacional. A Cuba, que va rebre els efectes el 9 de setembre, es van evacuar prop de 2 milions de persones. Ana María Piñol, del departament d’emergència de Càritas Cuba ha parlat de danys molt importants a tota l’illa amb l’esfondrament de molts edificis i habitatges. Al mateix temps confirmava que l’ajuda als damnificats ja s’havia començat a distribuir.

A Mèxic, Càritas ha activat els mecanismes de resposta a les emergències participant en les tasques de rescat de ferits i d’ajudes de primera necessitat als afectats i en les tasques de monitoreig de la situació i la valoració inicial de danys. També s’ha organitzat una col·lecta econòmica per ajudar els damnificats d’Oxaca i Xiapas i s’estan recollint dades sobre el terreny per copsar la magnitud del desastre i dissenyar un pla de resposta a l’emergència causada pel sisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona