Societat

Resposta de Càritas a Mèxic i el Carib

Les diferents seccions de Càritas en les zones afectades per l’‘Irma’ i el terratrèmol del sud de Mèxic s’han mobilitzat de manera immediata

L’ impacte de l’huracà Irma a la zona del Carib ha coincidit amb un terratrèmol molt intens a la costa sud del pacífic mexicà que ha afectat els estats d’Oxaca i Xiapas i una part de Guatemala.

Les Càritas nacionals de Mèxic i el Carib han posat en marxa els seus plans de resposta a les emergències. A les grans Antilles la resposta es va començar a posar en marxa a començaments de la setmana passada amb l’anunci de l’arribada de l’Irma, amb els dispositius de prevenció de danys i avaluació de la població civil de les zones més exposades. Aquests plans de previsió han fet que els danys personals hagin estat molt inferiors als previstos. Això demostra que tothom i Càritas en particular han après alguna cosa dels desastres dels darrers anys. A Puerto Rico, Càritas va activar totes les parròquies en què els voluntaris detectaven casos vulnerables com ara discapacitats, malalts, gent gran, etc. Es van habilitar esglésies com a refugis, es va atendre els afectats i es va mantenir el contacte amb el govern i les altres agències d’ajuda per actuar de manera coordinada.

A Haití i la República Dominicana es van activar la Unitat d’Emergència i l’Oficina Nacional. A Cuba, que va rebre els efectes el 9 de setembre, es van evacuar prop de 2 milions de persones. Ana María Piñol, del departament d’emergència de Càritas Cuba ha parlat de danys molt importants a tota l’illa amb l’esfondrament de molts edificis i habitatges. Al mateix temps confirmava que l’ajuda als damnificats ja s’havia començat a distribuir.

A Mèxic, Càritas ha activat els mecanismes de resposta a les emergències participant en les tasques de rescat de ferits i d’ajudes de primera necessitat als afectats i en les tasques de monitoreig de la situació i la valoració inicial de danys. També s’ha organitzat una col·lecta econòmica per ajudar els damnificats d’Oxaca i Xiapas i s’estan recollint dades sobre el terreny per copsar la magnitud del desastre i dissenyar un pla de resposta a l’emergència causada pel sisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS