Educació

universitats

reconeixements

La UdG investirà doctors ‘honoris causa’ Lluís Llach i Miquel Martí i Pol el 20-O

L’acte es farà a l’aula magna Modest Prats

Al poeta se li dona pels mèrits i valors de la seva poesia i al cantautor de Verges, per la qualitat de la seva obra

L’aula Magna Modest Prats, l’església de Sant Domènech, serà el marc el dia 20 d’aquest mes de l’acte d’investidura de Miquel Martí i Pol i de Lluís Llach com a doctors honoris causa de la Universitat de Girona (UdG). La sessió acadèmica s’iniciarà al migdia i llegiran l’elogi dels seus mèrits la doctora de la UdG Margarida Casacuberta —que serà la padrina de Miquel Martí i Pol— i el doctor de la UdG Joan de la Creu Godoy —padrí de Lluís Llach.

El consell de govern de la institució universitària va decidir el 25 de maig passat concedir el màxim reconeixement acadèmic a l’escriptor de Roda de Ter Miquel Martí i Pol, a títol pòstum, “pels seus mèrits científics i els valors humans, indestriables en la seva poesia.” Al cantautor i escriptor de Verges, Lluís Llach, se li va concedir “per la qualitat artística de la seva producció musical i poètica.” En la mateixa sessió es va concedir l’honoris causa també al poeta, prosista i dramaturg gironí Narcís Comadira, al químic holandès Evert Jan Baerends i a l’ictiòleg d’origen cambodjà i catedràtic de la universitat Paul Sabatier de Tolosa de Llenguadoc Sovan Lek. Aquestes tres darreres distincions s’atorgaran en una data encara per concretar. A part d’aquests cinc futurs doctors honoris causa per la UdG, la institució n’ha investit al llarg de la seva història vint-i-quatre.

LA DATA

25.05.17
va aprovar
el consell de govern de la UdG la concessió de la distinció a Miquel Martí i Pol i a Lluís Llach.

LA XIFRA

24
doctors
‘honoris causa’ ha investit la UdG fins a dia d’avui, al llarg de gairebé vint-i-sis anys d’història.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia