Societat

L'emissió per TV3 encareix un 30% la cavalcada de Mataró

El govern municipal fa un balanç positiu i creu que s'ha d'estar orgullós de la imatge que la ciutat va donar a tot el país

El cost afegit que va suposar la retransmissió del programa especial va ser d'uns 25.000 euros

El govern de la ciutat creu que la despesa va pagar la pena

La retransmissió en directa per TV3 de la cavalcada dels Reis d'Orient de Mataró va obligar a incrementar el seu pressupost en uns 25.000 euros. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez (CiU), explica que les despeses per fer front a les exigències televisives van representar un augment del 30% del pressupost total habitual que l'Ajuntament dedica anualment a la tradicional rua. Malgrat això, Fernàndez considera que va pagar la pena perquè “va ser un excel·lent aparador de la ciutat”. “Hem d'estar orgullosos de la imatge que Mataró va donar a milers de persones de tot el país”, va afegir-hi el regidor, que considera que la d'enguany va ser una de les millors edicions i que l'emissió en directe de la cavalcada va servir com a revulsiu per mostrar encara més la implicació de tots els participants.

Per poder assumir la despesa afegida, l'Ajuntament va intentar estalviar en totes les altres partides relacionades amb el multitudinari esdeveniment nadalenc, que es calcula que va congregar als carrers més de 60.000 persones. En aquest sentit, el govern municipal recorda que el cost total de la infraestructura necessària per fer la retransmissió va ser molt més elevat i que bona part d'aquest cost extraordinari va anar a càrrec de la mateixa televisió pública catalana. “Durant l'hora i mitja que va durar el programa especial el que vam tenir va ser un publireportatge de Mataró”, va justificar Fernàndez, que també va destacar que una part important de l'èxit aconseguit té a veure amb el nombre de persones voluntàries que hi prenen part, que aquest any superava les 800.

Coincidint amb la retransmissió televisiva, la cavalcada mataronina va incloure diverses novetats com ara l'obertura, que va protagonitzar una espectacular comparsa formada per alumnes de l'Aula de Teatre que manipulaven uns titelles gegants, o l'espectacle de dansa en la part final.

L'esdeveniment també va incorporar personatges de TV3, com ara alguns dels membres de la família del Club Super3, de la sèrie Merlí i del programa Dinàmiks, que van participar en el programa especial. La direcció artística de l'acte va tornar a anar a càrrec d'Antoni Blanch, amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo, mentre que la retransmissió per TV3 va estar en mans del periodista mataroní Espartac Peran, acompanyat per Georgina Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia