Societat

Pla per crear 4.500 llocs de treball a l'AMB

L'ens metropolità invertirà 30 milions d'euros fins al 2019 en finançar el 80% de cada projecte municipal

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va presentar fa una setmana un nou pla de suport a les polítiques socials municipals que preveu crear 4.500 llocs de treball entre el 2016 i el 2019. L'organisme metropolità repetirà la inversió de 30 milions d'euros del passat mandat que va permetre crear 3.990 noves feines en els darrers quatre anys. Al pressupost també s'hi suma un fons econòmic de 6 milions d'euros destinats a la lluita contra la pobresa energètica.

El vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Jaume Collboni, va explicar que l'organisme es farà càrrec del 80% de la inversió i l'Ajuntament beneficiari dels recursos aportarà el 20% restant. El pla d'ocupació va dirigit a col·lectius amb dificultats com ara desocupats de llarga durada i joves sense feina, i pretén reduir les més de 200.000 persones desocupades a l'àrea metropolitana. El projecte inclou els 36 municipis de l'àrea metropolitana excepte la capital, Barcelona, en el seu pla d'ajut a les polítiques socials municipals. La distribució de recursos entre els diferents ajuntaments es fixa en funció dels índexs de població desocupada i la renda familiar per habitant de cada població. Els consistoris més beneficiats del repartiment dels recursos seran els de Badalona i l'Hospitalet, que rebran més de 4 milions cadascun. En canvi, municipis més petits com ara la Palma de Cervelló i Sant Climent de Llobregat percebran dotacions inferiors als 60.000 euros.

Collboni va assegurar que “la creació d'oportunitats de feina és el primer instrument per combatre les desigualtats i aconseguir la inclusió social”, que va situar com a “objectiu últim del govern metropolità”. L'AMB estipula tres tipus diferents de mesures per a la creació d'ocupació, ja que promou iniciatives impulsades pels ajuntaments i també d'inserció en empreses i fomenta l'autoocupació i l'emprenedoria.

Segons l'experiència del pla anterior entre el 2012 i el 2015, la major part dels nous llocs de treball provindran del sector serveis per cobrir activitats d'arranjaments d'espais verds i urbans i serveis d'atenció a les persones. Durant l'anterior mandat, el 88% dels nous llocs de treball van sorgir de contractes impulsats pels serveis municipals.

LA XIFRA

30
milions d'euros
destinarà l'AMB al nou pla de suport a les seves polítiques municipals socials.

LA DATA

2019
Any que acabarà
el projecte metropolità, que pretén crear 4.500 nous llocs de treball.

LA FRASE

La creació d'oportunitats és l'instrument per combatre les desigualtats
Jaume Collboni
vicepresident de desenvolupament de l'amb


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES