Societat

Famílies, docents i alumnes denuncien tancament classes a P3 i la massificació de l'ESO

Els manifestants reclamen impulsar “un veritable procés, obert i participatiu de tota la comunitat per a consensuar el sistema educatiu de Catalunya”

Els sindicats asseguren que Ensenyament volia tancar 80 classes de P3 el 2016-2017, si bé al final ha reduït aquest nombre a 59

Associacions de mares i pares d'alumnes, sindicats de docents i d'estudiants i moviments de renovació pedagògica s'han manifestat aquest diumenge a Barcelona contra el tancament d'aules de P3, contra la massificació en la Secundària i per la reducció de ràtios a les escoles públiques catalanes.

Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), del qual formen part dotze organitzacions de famílies, sindicats, estudiants i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i l'Associació de Mestres Rosa Sensat, diversos centenars de persones s'han concentrat avui a la plaça de Sant Jaume al migdia.

“Per la cohesió social. Ni LOMCE ni retallades” i “No al tancament d'aules de P-3 al Baix Llobregat” eren les dues grans pancartes que portaven els participants en la protesta, amb altres cartells reivindicatius en què es podien llegir lemes demanant que no es tanquessin més aules a l'escola pública i que es dotés d'un finançament suficient.

Les demandes de les organitzacions membres del MUCE són el manteniment de totes les línies de cara a la pròxima preinscripció de març; reducció de ràtios; un pla amb calendari urgent de millores d'edificis i equipaments dels centres educatius públics; un altre pla sobre construcció de noves escoles públiques i supressió dels concerts amb les escoles d'elit i que segreguen per sexes.

També reclamen al govern català impulsar “un veritable procés, obert i participatiu de tota la comunitat educativa per a consensuar el sistema educatiu de Catalunya”. I emplacen a tots els grups parlamentaris i grups municipals a que presentin mocions en contra del tancament d'aules de P3.

Segons dades de CCOO, Ensenyament inicialment pretenia tancar 80 classes de P3 el 2016-2017, si bé la mobilització de les comunitats educatives i la pressió dels ajuntaments (23 han presentat mocions demanant mantenir les aules) ha reduït aquest nombre a 59.

La Federació d'Associacions de Mars i Pares d'alumnes de Catalunya (FaPaC) ha alertat, de la seva banda, que en els últims tres cursos (del 2012-2013 al 2014-2015), Catalunya ha perdut 475 grups d'infantil (P3,P4 i P5), fet que suposa el 4,4% del total.

D'aquests 475 grups o aules, el 90% s'ha tancat a l'escola pública (424) i només el 10% en la concertada (51).

En el manifest conjunt En defensa de l'escola pública: cap tancament d'aules i reducció de ràtios del MUCE es considera que “les decisions del departament d'Ensenyament que plantegen reduir grups abans del procés de preinscripció només a l'escola pública comporten desigualtat i falta d'equitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia