Salut

Rec Madral té un mes per garantir aigua en condicions a Maçanet

Residencial Park torna a tenir aigua no apta per al consum, ara per excés d'alumini

L'aigua de la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva, que gestiona l'empresa Rec Madral, torna a ser no apta, i aquest cop, a banda dels habituals paràmetres elevats de ferro i manganès, a més l'aigua té excés d'alumini, segons l'analítica que va fer a finals de mes l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Després de les últimes analítiques, aquesta agència va fer un requeriment a l'entitat gestora (Rec Madral) perquè informi “de manera efectiva i immediata els usuaris” que l'aigua no és apta per al consum, avís que haurien de fer efectiu, segons l'agència, tot i que habitualment la informació als usuaris arriba a través de l'Ajuntament mitjançant bans d'alcaldia.

L'Agència de Salut Pública, mentrestant, ha instat Rec Madral en dues ocasions a presentar el projecte de tractament de l'aigua alternatiu amb ozó, i a final d'aquest mes se li acaba aquest termini. Si no el presenta, segons l'agència, se li obrirà un expedient sancionador, que no seria el primer, ja que com a mínim en té un altre que data del 2014. Mentrestant, l'agència anirà fent analítiques de l'aigua perquè els usuaris puguin saber si és o no apta. “Fa temps que en fem un seguiment acurat”, va dir ahir la presidenta de l'agència a la demarcació de Girona, Cristina Pérez. Segons va explicar, a més, Rec Madral ha de canviar el sistema de tractament que fa de l'aigua perquè els valors elevats que s'han trobat recentment d'alumini són a causa del tractament que va iniciar per rebaixar els nivells de manganès i de ferro.

Un ban qüestionat

L'Ajuntament va emetre dissabte un ban en què advertia que l'aigua no és potable, i el tema va ser objecte de debat en el ple municipal de dilluns. En els precs i preguntes, una veïna va preguntar a l'alcalde, Antoni Guinó, per què no avisaven que l'aigua no era apta, i l'alcalde va contestar que Salut havia requerit a l'empresa que informés tots els usuaris. “Si no ho fa, que no ho farà, després nosaltres farem el ban d'aigua no apta. És a dir, no esperarem que ho facin ells, perquè sabem que no ho faran.” Això va donar peu a ERC (a l'oposició) i a alguns veïns per qualificar de “misteriós” el ban que van veure penjat a l'ajuntament l'endemà del ple, insinuant que s'havia redactat després del ple posant-hi una data anterior. L'alcalde, però, va criticar que facin aquesta especulació. “Aquí l'únic misteriós és aquesta empresa que no fa el servei que hauria de fer. Dissabte al matí vam venir expressament a l'ajuntament per fer el ban”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia