Salut

Demà començarà el trasllat del laboratori del Trueta

Fins a l'entrada en servei de les noves instal·lacions, el 23 de maig, el laboratori del Santa Caterina, que s'ha reforçat, assumirà l'activitat

Els sindicats han convocat un acte de protesta

Demà començarà el polèmic trasllat del laboratori clínic de l'hospital Josep Trueta de Girona al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. L'Institut Català de la Salut (ICS) preveu que el trasllat duri tres setmanes, període durant el qual l'activitat estarà concentrada en l'actual laboratori de l'hospital Sant Caterina de Salt, que ha estat reforçat amb maquinària i professionals per assumir l'augment temporal de processament de proves. Les noves instal·lacions, un espai de 1.800 metres situat en el parc hospitalari de Salt, entraran en funcionament el 23 de maig. Des de demà i fins al dia 2 de maig (període que inclou tres dies hàbils), el laboratori del Trueta estarà fora de servei a causa del trasllat. I, a partir del 2 de maig i fins al 23, s'atendran ja a Salt totes les peticions de proves urgents. Les extraccions convencionals i rutinàries no urgents s'han programat per a partir del 23 de maig.

Pel que fa a les extraccions de sang per a analítiques amb proves especials que es feien fins ara al Trueta (una seixantena al dia), es faran, a partir del 2 de maig, a la zona destinada a aquesta activitat del Santa Caterina, a l'àrea de les consultes externes. En aquestes tres setmanes, en els centres d'atenció primària –on es fan la majoria d'extraccions de sang que arriben al laboratori– s'atendran també només les peticions urgents i les analítiques demanades per visites programades a especialistes. També a partir del 2 de maig, les mostres de sang extretes en els CAP ja es transportaran cap al laboratori del Santa Caterina. Pel que fa al transport de mostres, es reforça la connexió entre el Trueta i el Santa Caterina, i dels quatre viatges diaris es passarà als divuit.

Justament ahir va tenir lloc al Trueta una reunió extraordinària de la junta de personal per tractar exclusivament del trasllat del servei, una reunió en què, segons fonts sindicals, les dues parts van refermar les seves posicions: els sindicats insisteixen que s'aturi i l'ICS ho tira endavant. La junta de personal ha convocat per demà a dos quarts de tres de la tarda una concentració a les escales del Trueta per expressar el rebuig al trasllat del laboratori. Fonts sindicals sostenen que aquest canvi anirà en contra dels pacients, especialment d'aquells que estan ingressats, ja que, segons indiquen, el trasllat de mostres cap al Santa Caterina té un horari tancat: de dos quarts de vuit del matí a dos quarts de vuit del vespre. Fonts de l'ICS neguen que el canvi de lloc perjudiqui els pacients i recorden que el Trueta mantindrà un mòdul de laboratori per als casos urgents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia