Administracions

Palafrugell i Begur volen emplenar els polígons

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) contracta una persona que treballarà per dinamitzar la comercialització de sòl i naus, i coordinar altres millores

Begur, amb la zona industrial de Riera d’Esclanyà, s’hi suma

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) ha engegat un pla per dinamitzar els polígons d’activitat econòmica (PAE) i atraure inversions a càrrec de noves empreses. L’objectiu és diversificar la creació de llocs de treball, sobretot en matèria industrial però també de serveis, tot millorant “la competitivitat, la retenció de talent i la generació de projectes empresarials innovadors i sostenibles”.

L’ens participat pel consistori ha aprovat la contractació d’una tècnica amb dedicació exclusiva, sota la figura d’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL). Serà la responsable de coordinar accions proposades pels agents implicats, entre els quals hi ha les associacions d’empreses ja actives i propietaris de sòl encara lliure, diu el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Joan Vigas.

La nova figura de gestió representarà les propietats a l’hora d’oferir sòl industrial o naus lliures, en contacte amb les iniciatives paral·leles que també impulsa el Consell Comarcal, i Vigas hi afegeix que hi ha altres reptes en matèria de millora de comunicacions, senyalització, recollida i gestió dels residus industrials o accions de formació per cobrir les necessitats comunes de les empreses.

Col·laboració amb Begur

Els PAE de Palafrugell tenen com a llindar els polígons de la Riera d’Esclanyà de Begur, motiu pel qual l’IPEP va proposar al municipi veí que seria més eficient realitzar una actuació conjunta. En aquest sentit, l’Ajuntament de Begur ha signat un conveni de col·laboració, conjuntament amb l’Associació d’empreses de Palafrugell i la Riera d’Esclanyà de Begur, que ara començaran a definir les principals línies d’actuació i treball.

LA XIFRA

200
metres quadrats
és la superfície que es preveu com a mínima per a naus modulars als PAE de Palafrugell.

Obren la porta a aixecar naus més petites

Per aplanar el terreny a la comercialització de sòl, Vigas explica que han treballat en alguns ajustos del planejament de les zones industrials a l’entorn del vial de ronda nord, que “permetran construir-hi naus industrials de dimensions més reduïdes, de 200, 250 o 300 metres quadrats”. Són superfícies amb més sortida comercial, perquè hi ha demanda de petits i mitjans industrials de la construcció que podrien sortir d’antigues naus i locals del nucli urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia