Administracions

La Sindicatura de Barcelona veu irregularitats en l’actuació municipal a Nous Eixos Verds

Afirma que l’Ajuntament no s’ha ajustat a dret pel que fa al tràmit d’informació pública

Adverteix el consistori que ha de garantir l’accés de la ciutadania a la documentació

La Sindicatura de Barcelona ha afirmat que l’actuació de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament “no ha estat ajustada a dret” pel que fa al tràmit d’informació pública i el principi de bona administració després d’analitzar el projecte de reurbanització dels Nous Eixos Verds. La Sindicatura ha “advertit” al consistori que té “l’obligació” de garantir l’accés de la ciutadania a tots els documents públics que “preceptivament” han de ser sotmesos a informació pública “d’una manera clara i entenedora”. També ha recomanat que “amb caràcter previ a l’inici dels procediments de contractació” acabi tot el tràmit d’informació pública previst.

La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona va traslladar a la Sindicatura de Greuges de la ciutat la disconformitat amb la decisió municipal de treure a subhasta les obres d’un projecte que encara es trobava en fase de tramitació. Concretament, es tractava de la tramitació dels projectes dels Nous Eixos Verds (el programa Superilla Barcelona al districte de l’Eixample), de manera simultània a la subhasta de les obres d’execució d’aquests per part de l’Ajuntament mitjançant l’empresa municipal BIMSA. El consistori argumenta que és possible iniciar la licitació d’un contracte abans de l’aprovació definitiva, ja que considera que l’empresa municipal responsable de la contractació, BIMSA, és un poder adjudicador no administració pública, que està subjecte a un règim jurídic diferenciat. La Sindicatura de Greuges reconeix que els arguments exposats per l’Ajuntament “constitueixen una interpretació jurídica que pot resultar defensable”, però “no la comparteix”. En aquest sentit, entén que iniciar una subhasta sense haver aprovat definitivament un projecte “no és l’opció més ajustada” al principi de bona administració i eficàcia.

El consistori sosté que iniciar un procediment de contractació abans de la finalització del termini d’informació pública no lesiona el dret a la participació ciutadana. Argumenta que les al·legacions eventualment presentades durant el període d’informació pública podran ser resoltes oportunament en sentit estimatori o desestimatori, segons correspongui. Al parer de la Sindicatura, aquesta forma de procedir “buida de contingut” el tràmit d’informació pública.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una entranyable activitat artística de ‘clown’

El pròxim objectiu, assolir la sobirania tecnològica europea

Barcelona

El supercomputador que ens farà viure més entra en construcció

Barcelona

Giró insisteix que el MidCat no és una solució

BArcelona

Subvenció de fins a 50.000 euros pel soroll

barcelona
ALFONS PUERTAS

“Tinc tot l’equip fotogràfic sempre preparat i carregat”

Barcelona

L’ambientalista Martí Boada, premi Canigó

prada

Puigcerdà amplia la seva biblioteca municipal

PUIGCERDÀ / LLÍVIA

Olot insisteix que cal una depuradora a la Vall d’en Bas

OLOT