Administracions

ADMINISTRACIONS

Francesc Almagro, nou defensor del ciutadà de Palafrugell

Agafa el relleu de Josep Esteba, que ha ocupat el càrrec en el període comprès entre el 2018 i el 2023

Francesc Almagro agafarà el relleu de Josep Esteba com a Defensor del Ciutadà de Palafrugell aquest març. D’aquesta manera, Esteba, que ha estat Defensor del Ciutadà de la vila des de 2018, finalitzarà el seu recorregut i donarà pas a la que serà la tercera persona en ocupar aquesta figura municipal.

Almagro Marín, de 67 anys d’edat, va néixer a Jaén i ben aviat, a l’any 1957, amb dos anys d’edat, es va traslladar a Palafrugell i ja no ha canviat mai mes de localitat. Va fer l’educació primària i els estudis de Comerç a l’escola Torres i Jonama de la vila. El primer curs de Batxillerat el va cursar tot inaugurant l’Institut Frederic Martí.

La seva etapa professional ha estat vinculada al món de la banca, iniciant-la quan va tenir la possibilitat de treballar al Banc Comercial Transatlàntic (ara Deutsche Banc), on va entrar-hi a treballar el 2 de gener del 1972. Seguidament, va treballar a la Caixa d’Estalvis de Catalunya, on hi va romandre 24 anys, començant d’auxiliar administratiu i acabant de director d’oficina. A causa de la greu crisi econòmica del 2007-2008, es va aprovar un ERO que va propiciar, entre milers d’empleats, la seva sortida anticipada al juliol de 2011 i més tard la desaparició de la Caixa, absorbida pel Banc de Bilbao Vizcaya. Ara està jubilat, concretament des de l’any 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.