Administracions

ADMINISTRACIONS

Joan Giraut, absolt a Platja d’Aro pels triennis abonats indegudament a la plantilla

L’exalcalde de Castell i Platja d’Aro Joan Giraut ha estat absolt pel Tribunal de Comptes en el procediment pels 42.459 euros –més interessos i costes– abonats indegudament a 27 treballadors municipals entre el 2013 i el 2014, en concepte de triennis. La situació es va esmenar a partir del 2019 amb un decret d’alcaldia que trobava encaix legal als pagaments dins del conveni, però amb la reclamació paral·lela dels imports anteriors, en què el Sindicat Autònom de Funcionaris de l’Administració Local (SAF-AL) va denunciar Giraut com a màxim responsable comptable, en qualitat d’alcalde. El tribunal, ara, ha sentenciat que és “indiscutible” que els pagaments es van fer segons el conveni vigent, entre el 2013 i el 2014, que Giraut “estava obligat a respectar”, i sense cap denúncia anterior de cap funcionari municipal.

A més, la resolució de l’òrgan estatal destaca que els triennis pagats indegudament van ser reconeguts a posteriori. I assenyala que l’interventor municipal, alhora que posava “objeccions de manifesta irregularitat” en consignar partides als pressupostos del 2013 i el 2014, no en posava “a l’autorització i pagament” dels mateixos triennis.

Durant els anys en qüestió, els treballadors afectats que havien anat ascendint cobraven tots els triennis com si sempre haguessin ostentat la categoria superior. D’entrada, el consistori va reclamar a la plantilla que rescabalés els anys no prescrits de la seva butxaca. I per això el sindicat va impugnar tant els reemborsaments de quantitats extres dels quatre anys anteriors en un contenciós com va intentar que l’exalcalde assumís el deute del 2013 i el 2014, que és el que ha desestimat el Tribunal de Comptes.

Giraut, que aquest mandat ha continuat en l’oposició i que es torna a presentar en les eleccions municipals del 28 de maig amb el Bloc Nacionalista, es mostra “satisfet”: “Estava convençut que, ni per acció, ni per omissió, havia comès cap irregularitat, i la sentència del tribunal així ho ratifica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona