Administracions

TARRAGONA

L’Ajuntament de Tarragona necessita catorze milions per no entrar en fallida

L’Ajuntament de Tarragona necessita aconseguir catorze milions d’euros per fer front a la despesa corrent –del conjunt de serveis públics que es presten– i no entrar en fallida. Tal com recull l’ACN, l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, es va reunir ahir amb tots els grups municipals per exposar-los la delicada situació econòmica i intentar treballar plegats per revertir un problema que va dir que era “de ciutat” i no “de govern”.

“La despesa corrent no ha parat d’augmentar, mentre que els ingressos no ho han fet”, va explicar Viñuales, que va lamentar que “això ha passat durant molts anys”. El batlle va assenyalar l’increment de l’IPC, l’augment del preu de l’energia i de la inflació com algunes de les causes principals. Viñuales també va subratllar que Tarragona es troba en un moment en què sí que té diners per a inversions, “però no per a despesa corrent”. De moment no ha volgut donar detalls de possibles solucions, però va subratllar que no volen retallar serveis públics. Tot i això, va afegir que la situació és “molt complicada” i que es podrien veure afectats serveis bàsics com els de la neteja, la jardineria, la policia, les llars d’infants, els centres cívics o l’escola d’adults, entre altres. “Si no actuem, podem tenir problemes”, va afirmar.

Segons fonts municipals, un altre dels factors que explicarien la situació econòmica actual del consistori tarragoní són les regles fiscals i la seva repercussió en el pressupost. Viñuales va explicar que la seva suspensió durant tres anys (2020, 2021 i 2022) va permetre que el romanent de tresoreria es pogués destinar a pagar la despesa corrent. Aquest 2024, però, es recuperaran les regles fiscals i, per tant, “no es podrà destinar el romanent de tresoreria del 2023 a finançar despesa corrent el 2024”. “La conseqüència d’això és que per al 2024 l’Ajuntament de Tarragona tindrà, com a mínim, 3.521.000 euros menys dels que necessita per executar unes despeses similars a les d’exercicis anteriors”, va argumentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona