Administracions

Palamós

Puig aguanta i maniobra pel pressupost

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), juntament amb el seu soci de govern, el PSC que lidera Raquel Gallego, s’està movent per aconseguir arrencar els vots necessaris, encara que fos amb abstencions, dels grups a l’oposició per tal d’aprovar les noves ordenances i el nou pressupost. Fins ara, i tradicionalment, les ordenances passaven pel ple al mes d’octubre, i el pressupost, al novembre. Lluís Puig ja ha avançat que, si no es disposa dels suports necessaris, no es portaran al ple aquests dos temes.

El guió no ha variat en els darrers dies i l’alcalde es manté ferm: no preveu dimitir, ni fer un pas al costat, arran del rocambolesc afer de la multa de trànsit. Però hi ha hagut sorpreses. Junts es va desmarcar la setmana passada de la moció de censura –que lidera Som-hi per Palamós i Sant Joan– i es va obrir a negociar el pressupost. La condició que hi posava era que Puig deixés el càrrec d’alcalde, però no el de regidor. Per al govern, ara, la prioritat és aconseguir aprovar ordenances i pressupostos per al 2024 i, d’aquesta manera, evitar anar a la pròrroga dels actuals. El moviment de Junts, a banda de trencar una possible unitat per a la moció de censura, rebaixa la pressió que feia l’oposició sobre el pressupost arran de l’anunci que vol obrir-se a negociar.

El tauler de joc

Lluís Puig s’ha enrocat amb els seus sis regidors, com si es tractés d’una partida d’escacs, mentre que el PSC s’ho mira des d’una relativa comoditat i prefereix guardar silenci. Ara, el principal moviment d’aquesta partida per abatre l’alcalde republicà és veure què en pot sortir, de la proposta de Junts. El portaveu de Junts, Raimon Trujillo, va explicar a El Punt Avui que el seu partit s’ofereix a negociar els nous pressupostos i les ordenances per tal de garantir la governabilitat. Fins i tot, i segons Trujillo, es mostra obert a formar part d’un nou govern, però només demanant que Lluís Puig deixi de ser alcalde i passi a ser regidor. És a dir, no li demana que deixi l’acta de regidor. Trujillo no veu viable la moció de censura i, a més, no vol que se’ls associï a aquesta iniciativa. En tot cas, destaca: “Volem assumir tots els riscos que implica prendre posició per a la governabilitat del municipi.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament de Sant Cugat retira la denúncia contra els ocupes del magatzem de la colla castellera

sant cugat del vallès
infraestructures

Dificultat per fer manteniment als trens i dues noves incidències a Rodalies

barcelona
societat

Un grup dels sensellar de Can Bofí Vell es prepara per fer nit davant l’Ajuntament de Badalona

badalona
GIRONA

Denuncien els Agents Rurals per abatre un senglar a la Devesa

GIRONA

Comencen les tasques de restabliment de les platges a Es Monestrí

CALONGE
societat

Quatre municipis del Vallès comencen a pagar una nova taxa comarcal de residus

Sabadell
SALUT

Formen els professionals sanitaris sobre identitat de gènere

GIRONA
societat

Uns 500.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona per la Segona Pasqua

BARCELONA

Vilafant i el SOC treballen per pal·liar l’increment de baixes a l’Ajuntament

vilafant