Administracions

Palamós

Inquietud per un pacte amb Junts per salvar l’alcalde

Els grups a l’oposició de Palamós valoren seriosament la possibilitat d’un possible acord entre el govern, d’ERC i PSC, amb la segona força a l’oposició, Junts per Palamós i Sant Joan. Aquesta darrera formació es va desmarcar del bloc que s’havia format per forçar l’alcalde a dimitir, a través d’un bloqueig. Ara, tot ha canviat. La proposta de moció de censura que va posar sobre la taula la CUP i que, i com és lògic, va caure sobre la taula del grup majoritari a l’oposició, Som-hi per Palamós i Sant Joan, no ha arribat enlloc. Fins i tot, un possible cartipàs que ja estava mig pactat, es va quedar en no res amb l’anunci de Junts que es demana només que l’alcalde fes un pas al costat. A tot això, cal sumar-hi la responsabilitat que implica no aprovar les ordenances, quan tots els ajuntaments les estan ajustant per mantenir serveis.

Així, doncs, la majoria de les cartes polítiques a Palamós estan ben visibles sobre el taulell de joc: l’alcalde, Lluís Puig (ERC), afirma per activa i per passiva que, ara per ara, “no té encara cap suport per tirar endavant l’aprovació de les ordenances municipals” i menys encara el pressupost. El PSC de Raquel Gallego s’ho mira des de la barrera informativa i, si més no de portes enfora, actua com un convidat de segona. Això pel que fa al govern: l’oposició ha fracassat en la idea de mirar de crear un front comú per bloquejar el govern arran del sainet esperpèntic de la polèmica multa; una problemàtica que tindrà continuïtat en seu judicial. Ara caldrà veure com es desenvolupa aquest cas; és a dir, si hi ha algun tipus d’acord amb Junts o la negociació per les ordenances avança realment. La CUP no s’ha mogut ni un mil·límetre. El portaveu, Alexan Weltz, ho té clar: “Ja vam decidir i fer públic que fins que no dimiteixi en Lluís, per haver mentit deliberadament a la ciutadania i als seus representants electes, exerciríem un bloqueig a la governabilitat i votaríem que no a les propostes del govern.” “Sembla que Som-hi també anava en aquesta línia; però, potser a qui s’ha de preguntar és a Junts, que van ser els primers a parlar de bloqueig, però en l’últim ple es van abstenir, apuntalant les propostes de l’equip de govern”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona