Administracions

Anul·len una prova d’accés a la Guàrdia Urbana de Badalona en incloure-hi les respostes

El tribunal ha rebut queixes d’aspirants i ha constatat posteriorment que algunes respostes estaven marcades subtilment

El tribunal qualificador ha anul·lat una de les proves per accedir al cos de la Guàrdia Urbana de Badalona que s’han celebrat aquest diumenge després d’haver constatat que algunes de les respostes apareixien marcades als qüestionaris repartits.

Segons ha informat el Sindicat Independent de la Policia Local SIP-FEPOL, amb motiu de les queixes dels aspirants el tribunal ha comprovat que els fitxers dels exàmens no tenien cap marca, però en revisar la impressió d’aquests fitxers ha detectat que algunes de les respostes estaven “marcades molt subtilment” i que les marques es corresponien amb les respostes correctes.

Per això, el tribunal “ha acordat anul·lar la prova realitzada avui i no corregir cap examen”, alhora que ha disposat establir una nova data d’examen “perquè totes les persones aspirants disposin de totes les garanties i drets inherents al procés selectiu”, segons el sindicat policial. En un comunicat, SIP-FEPOL ha expressat la seva indignació pels fets perquè aquests suposen, segons ha afirmat, “una greu irregularitat i una falta de respecte pels aspirants que s’han preparat amb esforç i dedicació”.

SIP-FEPOL ha exigit una explicació i depuració de responsabilitats al departament de Recursos humans de l’Ajuntament de Badalona, que ha supervisat i organitzat el procés selectiu. “Considerem que s’ha produït un perjudici econòmic i moral tant per a l’ajuntament com per als opositors, que han invertit temps i diners a preparar-se per a una prova que ara s’haurà de repetir”, ha defensat.

El sindicat ha explicat que, a diferència d’altres ocasions, aquesta vegada no s’ha contractat una empresa externa per elaborar i preparar els qüestionaris de la primera prova del procés, que ha estat la que s’ha anul·lat.

“La nostra secció sindical ja va sol·licitar que es continués contractant una empresa externa perquè s’encarregués d’aquesta part del procés per evitar qualsevol anomalia o error, com així ha passat”, recorda el sindicat. Aquest exigeix també que “s’estableixin les mesures necessàries per garantir la transparència, la igualtat i l’objectivitat en la nova convocatòria de l’examen”, i demana que aquest sigui convocat “com més aviat millor i amb totes les garanties legals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.