Administracions

Salt aprova un pressupost de 36,2 milions d’euros per al 2024, un 9,5% superior al d’aquest any

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Salt ha aprovat aquest dijous al vespre un pressupost municipal per a l’any vinent de 36,2 milions d’euros, segons informa l’Acn. La xifra suposa un increment del 9,5% en relació als comptes d’aquest any. La proposta ha rebut els vots favorables dels grups municipals d’ERC, Junts i d’IPS-CUP i el vot negatiu de PSC i Vox. Els comptes seran vigents a partir de l’1 de gener i preveuen una inversió d’1,9 milions d’euros. La partida de l’àrea de ciutadania puja un 19,7% i arriba als 413.000 euros, mentre que la destinada a habitatge supera en un 27% l’anterior, fins als 1,2 milions. La dotació per a la neteja viària s’incrementa un 23% i les polítiques d’acció social un 11,6%, gairebé 3 milions.

La partida per garantir l’accés a l’aigua i fer front a la pobresa energètica es multiplica per cinc i superarà els 12.000 euros en el proper exercici. Una de les apostes per al proper any és l’impuls i creació d’un espai de salut emocional. L’Ajuntament subratlla que serà un dels primers municipis de Catalunya a disposar d’un servei d’aquest tipus.

El pressupost per al 2024 també preveu un fons de contingència de 430.000 euros per fer front a qualsevol eventualitat sobrevinguda i s’han destinat 100.000 euros per als projectes i accions que surtin del Consell de Barris.

Entre les inversions destaquen l’execució del projecte per a la Mirona d’uns 300.000 euros per instal·lar plaques solars, millorar l’aïllament i la coberta. També es preveu iniciar la primera fase del nou aparcament de les Guixeres, amb una dotació de 300.000 euros o l’execució de la pista polivalent de la zona esportiva del Pla a partir del segon semestre del 2024, amb una partida de 600.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia