Administracions

HISENDA LOCAL

El pressupost de Cassà per al 2024 creix un 16,42 per cent

El ple de Cassà de la Selva va aprovar ahir el pressupost per a l’any 2024, la previsió pressupostària més gran de la seva història amb gairebé 16 milions d'euros, amb un increment del 16,42 per cent més que la previsió de l’any que ara es tanca.

A grans trets, les previsions centren els esforços en la priorització de les despeses, que ha permès congelar la majoria d’impostos i taxes com és el cas de l’IBI tant urbà com rural que ha quedat congelat. L’increment de recursos disponibles s’explica per l’increment de les subvencions que rep l’Ajuntament de Cassà de l’Estat, la Diputació i la Generalitat.

En segon lloc, l’increment de recursos es destina principalment a l’increment del cost de la gestió dels residus derivat del tancament de l’abocador de Solius. En aquest sentit, es preveu la implantació del sistema de recollida porta a porta per tal de millorar el reciclatge i eliminar les àrees de contenidors del municipi.

Així mateix, s’incrementen els recursos i el personal de la brigada municipal per reforçar la neteja i el manteniment de la via pública, es consoliden lesquatre places creades al setembre d’auxiliars de neteja i manteniment, es dota una nova plaça de jardiner, i es creen dues noves places a la brigada municipal per millorar-ne la capacitat de resposta. També incrementen els recursos previstos per a la neteja viària.

“Amb aquest pressupost seguim augmentant els recursos per tenir un poble més net i en condicions, per tal d’aconseguir que amb la col·laboració de tots els cassanencs i cassanenques quan sortim al carrer tinguem un poble agradable”, va manifestar l’alcalde Pau Presas.

El pressupost de l’any 2024 preveu també la instal·lació de pràcticament 600 plaques solars a diversos edificis municipals que generaran suficient energia per cobrir el 20 per cent del consum de l’Ajuntament de Cassà.

A l’aposta per l’estalvi energètic també si sumen diverses iniciatives encaminades a l’estalvi d’aigua, amb els recursos per la construcció d’un nou vas d’expansió a la piscina coberta per tal de disminuir el consum d’aigua d’aquest equipament i reutilitzar el màxim d’aigua possible.

Una de les principals novetats d’aquest pressupost és també la creació d’una nova línia d’ajudes, dotada en 60.000 euros, per incentivar l’obertura de nous comerços i activitats al centre del poble.

Es preveu diverses inversions, com la climatització de la primera planta de la residència geriàtrica, la pavimentació de camins veïnals, el manteniment i neteja de les rieres municipals, o la rehabilitació d’alguns habitatges municipals per destinar-los a finalitats socials. En el pressupost també es té prevista la creació de l’Oficina d’Atenció a la Gent Gran de Cassà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 13ena Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa