Administracions

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

Es destinaran, entre altres, per enllestir les obres i la nova museografia del Museu Arqueològic, la compra d’habitatge social i la remodelació de la xarxa de sanejament del barri de Sant Pere

L’ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest vespre en el ple la modificació de crèdits a través de la incorporació de 2.134.779,50 euros, provinents dels romanents de tresoreria. Aquesta xifra és menys de la meitat del total de romanents de l’exercici 2023 que disposa el consistori, i que ascendeixen a 4.380.799,75 euros.

La finalització de les obres i la nova museografia del Museu Arqueològic de Banyoles, la compra d’habitatge social i la remodelació de la xarxa de sanejament del barri de Sant Pere són algunes de les principals inversions i obres que Banyoles executarà a partir dels romanents de tresoreria. L’alcalde Miquel Noguer ha destacat, a més, que invertiran 470.000 euros en renovar la xarxa de sanejament del barri de Sant Pere per millorar la instal·lació existent a la zona sud de la ciutat. També mitjançant els crèdits extraordinaris s’ha previst una partida de 115.000 euros per a la compra del 50% de l’edifici de Serveis Socials que pertany al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Per altra banda, es destinaran 273.000 euros per a la nova museografia del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles i 46.818 euros més per acabar les obres del renovat equipament. Entre les partides destacades que s’han creat a través d’aquesta incorporació de romanents hi ha 130.000 euros per a l’execució final del carrer Sant Antoni i 115.000 euros per a l’adquisició o adequació d’habitatges socials.

Escola Camins

El tancament de l’escola Camins ha centrat el debat polític. L’alcalde Miquel Noguer ha recordat que la decisió la pren el Departament d’Educació i que des que es va crear l’escola Camins a Banyoles hi ha “cent naixements menys per any”. Per Noguer, “preservar l’escola Camins és preservar el projecte i en aquest procés de fusió cal preservar-lo i millorar-lo”. El regidor del PSC- Convivència i Progrés, Quim Fernández ha criticat l’argument de la baixa natalitat a què s’aferra l’equip de govern i insta a posicionar l’ajuntament a favor del manteniment de l’escola. Sumem Banyoles- CUP demana un front comú del consistori per no tancar l’escolar. La regidora Zaida Vidal ha reclamat qüestions concretes relatives al procés de fusió de les dues escola, la Camins amb la del Pla de l’Ametller. Tan el PSC com Sumem han recordat a Noguer que en les decisions del Departament, alhora de tancar una escola, la posició dels ajuntaments és clau. El regidor republicà, Jaume Butinyà ha proposat espais de debat i “esvair inquietuds” en relació a la fusió dels dos centres.

Una representació de l’AFA de l’escola Camins, que l’any passat va complir deu anys, ha estat present al ple. Han llegit el manifest de rebuig i ha reclamat al consistori un full de ruta clar. Noguer ha negat “la connivència” amb el Departament en el tancament de l’escola. “La fredor de les dades són complicades però hi ha decisions que s’han de prendre des d’aquesta fredor”, ha apuntat l’alcalde. Noguer ha insistit en el projecte de futur . Un representant de l’AFA del Pla de l’Ametller ha reclamat “menys soroll” i deixar treballar les direccions per un projecte educatiu que beneficiï l’alumnat de les dues escoles afectades.

Sequera

En relació a la sequera, l’alcalde Noguer ha explicat que divendres es van obrir tres recs i que l’estany ha augmentat set centímetres. En paral·lel s’han canviat les comportes. Tot i aquestes bones condicions, es manté el pla de sequera a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Formen els professionals sanitaris sobre identitat de gènere i processos de transició

GIRONA
societat

Uns 500.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona per la Segona Pasqua

BARCELONA

Vilafant i el SOC treballen per pal·liar l’increment de baixes a l’Ajuntament

vilafant
Societat

Investiguen possibles irregularitats en la gestió del torn d’ofici

Sabadell
patrimoni

Comencen les obres de recuperació del Pont dels Calderons

REUS
SOCIETAT

Campanya de donació de sang per Temps de Flors

girona
comerç

La Boqueria, millor mercat del món

Barcelona
LA JONQUERA

El TSJC admet a tràmit un contenciós que vol aturar el parc eòlic Galatea

LA JONQUERA
infraestructures

L’R4 cap a Sant Vicenç de Calders tallada al Vendrell per una incidència

EL VENDRELL