Societat

municipal

llengua

Girona es prepara per afrontar el pacte contra la immersió

L'Ajuntament vol contrarestar el projecte del PP i C's amb un pla de dinamització del català per reforçar-ne la presència en àmbits com l'esportiu, l'educatiu i també en les relacions socials

L'Ajuntament de Girona impulsarà un pla de dinamització de l'ús del català per enfortir-ne la presència en àmbits diversos com l'esportiu, l'educatiu i en les relacions socials. Aquest és un projecte que s'estava gestant a poc a poc però que, després del pacte de PP i C's per al govern de l'Estat, es vol impulsar amb més força. L'alcaldessa, Marta Madrenas, considera que les dues formacions volen “bombardejar” el sistema educatiu català amb la proposta de trilingüisme a les aules.“És indignant veure com juguen amb valors molt seriosos que identifiquen els catalans, com la solidaritat i la cohesió social”, ha lamentat. Per això, des del consistori revisaran l'ús del català en diferents àmbits de competència municipal per tal d'impulsar accions en el cas que s'hi detectés algun retrocés.

Reforçar l'ús del català a la ciutat de Girona és l'objectiu del pla de dinamització de l'ús del català que prepara el consistori. Aquest projecte fa un temps que estava en marxa d'una manera incipient. Ara, després que un dels elements del pacte PP-C's afecti de ple el model d'immersió lingüística a Catalunya, l'Ajuntament vol rellançar-lo amb més força. “Fins ara no ens havia semblat tan imperiós, però ara cal tirar-lo endavant com a element de protecció de la llengua, que és un valor fonamental de tot poble”, ha manifestat l'alcaldessa.

El pla vol revisar l'ús del català en diferents àmbits com les biblioteques, els centres cívics, els espais esportius, la retolació comercial i, fins i tot, les comunicacions institucionals. També es vol fer incidència entre els col·lectius d'immigrants i donar suport a les entitats que treballen per a la normalització lingüística.

LA FRASE

És indignant veure com juguen amb valors molt seriosos que identifiquen els catalans
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA

“S'inventen un problema que no existeix”

Segons Madrenas, l'aplicació del trilingüisme és un “atac directe” al model d'immersió lingüística de l'escola catalana. “Volen bombardejar el nostre sistema educatiu”, ha alertat l'alcaldessa de Girona. “S'estan inventant un problema que no existeix, estan fent política de la barata a costa d'uns valors molt importants per als catalans com són la solidaritat i la tolerància”, hi ha afegit. Marta Madrenas està convençuda que el model d'immersió lingüística
és un “element clau” per a la cohesió social del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA