Societat

municipal

serveis

Badalona necessita permís de l'Estat per tocar la Mobba

La fàbrica on el govern estudia ressituar Badalona Capaç té un sector que és zona de servitud de Renfe

L'oposició aprovarà dimarts una moció a favor de l'acord entre la fundació i Mercadona

L'antiga fàbrica de la Mobba, una propietat mancada d'activitat que l'Ajuntament de Badalona va expropiar en el mandat passat, conté un petit sector tan proper a la via del tren que està considerat zona de servitud de Renfe. En total, segons Badalona Capaç, hi ha 278 m² de terreny que estan afectats.

Aquest element que Badalona Capaç ha posat ara de manifest i que aquest diari ha confirmat implica que el govern de Badalona, en cas d'apostar per ressituar en aquest edifici el centre ocupacional de la fundació, hauria de tramitar el permís del Ministeri de Foment. Per la fundació, que ahir va tornar a fer públic el rebuig a aquesta alternativa, la necessitat de disposar de l'autorització de l'Estat encara alentiria més una actuació que continua sense calendari ni pressupost.

Ahir al matí, un grup de pares de la fundació es va concentrar a la plaça de la Vila per rebre els representants dels diferents grups municipals. I és que ahir va tenir lloc la junta de portaveus, prèvia al ple de dimarts, en què tots els partits de l'oposició (el PP, el PSC, CiU i C's) es van comprometre a presentar una moció que recorda que el projecte que Badalona Capaç té entre mans, i que el govern municipal ha frenat, havia superat fins fa poc diferents filtres sense que gairebé ningú, ni partits ni societat civil, hagessin manifestat cap inconvenient. Per aquest motiu, el text que s'aprovarà dimarts, atès que l'oposició té majoria al ple, insta l'executiu local a elevar a la sessió d'octubre el projecte de la Morera, que implica un acord entre la fundació i Mercadona. El govern de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, de fet, no l'ha descartat. Ara per ara continua tenint sobre la taula el projecte de la Morera, amb algunes modificacions que afecten els vials i la mobilitat, i el de la Mobba.

Mentrestant, la plataforma Salvem el Turó de l'Enric continua fent actes de divulgació d'aquest espai natural de la Morera, on Mercadona està en espera de l'aprovació definitiva del projecte per construir un supermercat i el centre ocupacional. Diumenge, la plataforma va organitzar un recompte del pas de rapinyaires per la zona, on es van arribar a observar set espècies diferents, i demà tenen previst participar en un acte organitzat per Podem, a dos quarts de vuit de la tarda, al barri de Llefià (Sagrada Família, 27).

El paper de Guanyem

Va ser el partit majoritari dins del govern local, Guanyem Badalona en Comú, el que en darrera instància, quan el projecte de la Morera estava a punt d'aprovar-se definitivament, va decidir frenar-lo en sec i reobrir el debat. L'alcaldessa, Dolors Sabater, va demanar una treva d'un parell de mesos per assegurar-se que no existia cap alternativa a la Morera, per molt que la fundació no ha deixat de repetir que tots els camps estan més que explorats. El govern municipal es va comprometre a presentar una alternativa al setembre, i així va fer pública la idea de la Mobba, i a elevar al ple de l'octubre un dels projectes que ara estan en estudi.

El debat s'ha intensificat al govern però especialment a Guanyem Badalona en Comú, on hi ha disparitat d'opinions. Alguns sectors de la confluència han deixat clar que de cap de les maneres defensaran un projecte on apareixen les sigles del Mercadona (entre aquests hi ha Podem) i també hi ha qui, segons sembla, comença a decantar-se pel projecte original perquè l'opció de la Mobba no la veu gens factible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia