Societat

Economia

La nova Fira del Tap de Cassà vol ser un referent català

L'esdeveniment posa en relleu un sector que dóna feina a uns 250 treballadors al municipi i que genera una facturació d'entre 55 i 60 milions d'euros anuals, equivalents a 1.200 milions de taps

La nova Fira del Tap de Cassà de la Selva vol esdevenir un referent a Catalunya i anar-se posicionant progressivament en l'àmbit internacional. La fira, que se celebrarà del 16 al 18 de juny del 2017, per primer cop, posa en relleu la importància del sector surer a les comarques gironines, i més concretament a Cassà de la Selva, on dóna feina a uns 250 treballadors i genera una facturació anual d'entre 55 i 60 milions d'euros, segons dades de l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (Aecork). Aquestes xifres es tradueixen en uns 1.200 milions de taps de suro fabricats anualment al municipi. El tap serà, doncs, el fil conductor d'una fira que vol donar a conèixer el món del suro.

La importància del sector al municipi es va posar en relleu fa uns dies en la presentació de la fira, durant la qual el secretari
del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, va destacar que la indústria surera “és estratègica” per al país i que, a més, “permet que a les taules dels millors restaurants del món hi acostumi a haver un element català, el tap de suro, fet segurament a Cassà o a Palafrugell”. També el vicepresident de la Diputació i president del Consorci de les Gavarres, Fermí Santamaria, va recordar que el paisatge surer de les Gavarres comporta “una manera de viure” que ha generat una economia local amb la indústria i els seus respectius oficis.

Segons l'alcalde de Cassà, Martí Vallès, la voluntat de la fira és “fer un viatge a través del tap de suro per entendre d'on ve aquesta peça i tots els elements que hi té associats”. Per això, la Fira del Tap contindrà activitats vinculades a la sureda, la indústria del suro i la gastronomia. Així, es preveu fer actes com la pela del suro, sessions en què s'explicaran les principals novetats del sector i experiències d'èxit i, finalment, la presència de personatges destacats de la cuina catalana perquè ofereixin xerrades i degustacions.

LA XIFRA

250
veïns
de Cassà treballen en el sector del suro al municipi, on s'elaboren uns 1.200 milions de taps de suro anualment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva