Societat

Les solucions amb èxit per a Girona, en una jornada

Se celebrarà el dia 25 i tractarà d'iniciatives sorgides del tercer sector, l'administració i l'empresa privada que milloren la qualitat de vida de la gent

La Girona de les solucions és el títol d'una jornada que se celebrarà el dia 25 a l'EspaiCaixa Girona amb l'objectiu de visibilitzar les iniciatives que s'estan desenvolupant amb èxit i que donen resposta als reptes que Girona té com a ciutat. En la jornada, es posaran en comú propostes d'impacte positiu que han sorgit des del tercer sector, les administracions i l'empresa privada i que van adreçades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. La jornada posarà el focus d'atenció en el capital humà gironí i vol donar visibilitat als personatges inspiradors que amb el seu esforç i creativitat dinamitzen la societat de què formen part.

La trobada s'ha organitzat al voltant de quatre temàtiques –emprenedoria i innovació, periodisme de solucions, cultura, turisme i educació i Girona col·laboradora i social– i hi participaran persones representatives dels diferents àmbits.

S'obrirà amb una xerrada a càrrec de Joan Roca, que parlarà de com El Celler de Can Roca vehicula el seu compromís social. Entre els ponents que participaran en les quatre taules rodones hi haurà Javier Menéndez, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi); Anna Caula, directiva de l'Unigirona des del 2014 i diputada al Parlament de Catalunya, i Marc Carreras i Iqua Robotics, emprenedors d'Iqua Robotics, de la Universitat de Girona.

Periodisme en positiu

La Girona de les solucions està impulsada per l'associació En Positiu, una entitat sense ànim de lucre que publica el portal de notícies www.enpositivo.com. Dins del bloc dedicat a “Periodisme de solucions” es debatrà el paper dels mitjans de comunicació com a agents proactius per al canvi social i visibilitzadors d'iniciatives positives, amb la participació de representants del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de mitjans de comunicació de Girona. Després del debat, en què participarà el director d'El Punt Avui a Girona, Jordi Grau, s'obrirà un diàleg que tindrà la participació de Jorge Dobner, fundador de l'associació En Positiu i de Gilles Vanderpooten, periodista, coautor del llibre Comprometeu-vos!, amb Stéphane Hessel, i director de l'ONG Reporters d'Espoirs. La jornada té el suport de l'Ajuntament de Girona, la Diputació i l'Obra Social La Caixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia