Societat

Independentistes cristians, contra Fratini

La postura del nunci a favor de la unitat d'Espanya molesta a Catalunya

El suport del representant del Vaticà a l'Estat, Renzo Fratini, a la unitat d'Espanya en un discurs que va fer davant el rei Felip VI el 26 de gener en l'acte de recepció del cos diplomàtic ha molestat molts sectors de l'Església catalana. Cristians per la Independència, els primers en reaccionar, han fet públic un comunicat on rebutgen les paraules del nunci perquè “menystenen la realitat nacional catalana, avalada per una llarga història, una cultura, una llengua i unes institucions pròpies” i per, asseguren, “la voluntat persistent d'una gran majoria de catalans de sentir-se i considerar-se una nació sobirana”.

Cristians per la Independència asseguren que les manifestacions de Fratini “són contràries a la Doctrina Social de l'Església i al Magisteri”, que, segons recorden, “de manera reiterada defensen els drets de les nacions com una extensió dels drets fonamentals de la persona humana i, com a conseqüència, reconeixen el dret a l'autodeterminació dels pobles”.

Per aquest grup de fidels a favor de la independència les paraules de Fratini també són una “desautorització” als bisbes de les diòcesis catalanes que, des del 1985, “han reconegut sempre que Catalunya és una nació i que està en la voluntat dels catalans escollir el seu futur”.

Recorden que des que en el 2009 Renzo Fratini va ser escollit nunci del Vaticà a l'Estat aquest ha protagonitzat diverses manifestacions contràries i hostils a la identitat catalana. Recorden que el 2014 va “carregar” contra l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, perquè havia declarat que el Vaticà reconeixeria un futur estat català. Li reprotxen, en tot cas, que amb aquesta actitud bel·ligerant, Fratini hagi trencat un respectuós silenci que el Vaticà “venia mantenint sobre el procés català”. Li recorden, així mateix, que “la hostilitat envers Catalunya” també l'ha manifestada el nunci “negant-se a utilitzar la llengua catalana en les seves intervencions al Principat”.

Aquest grup de fidels favorables a la independència i davant les reiterades mostres “d'hostilitat envers la identitat catalana“ demanen als bisbes catalans que “esmenin els errors de les paraules del nunci”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES