Societat

Municipal

Calafell, el paradís dels tòpics

Un vídeo presenta el poble com el lloc idíl·lic per curar-se de la Barcelona estressant

Imatges en blanc i negra i a càmera ràpida de cotxes amuntegant-se en un carrer de Barcelona. Soroll de motors i botzines de fons. De sobte, el semàfor canvia de color i l'espectador es trasllada al paisatge en color i desestressant de Calafell. Amb aquest inici ple de tòpics recurrents comença el nou vídeo de promoció turística que l'Ajuntament de la primera ciutat turística del Baix Penedès ha presentat orgullós aquesta setmana. Un vídeo que, aferrat als tòpics, presenta el municipi com un paradís per desconnectar de l'estrès de la gran ciutat, Barcelona s'entén. Piscina, golf, pesca artesana, navegació a vela, dinars d'arròs sucós d'escamarlans arran de mar, enamorats declarant-se a la posta de sol, passejades de mitja tarda al castell, una parella prenent uns gintònics a la llum del crepuscle... Aquestes són algunes de les seqüències típiques i tòpiques que s'encadenen, l'una darrere l'altra, en aquest nou espot que, més que projectar una imatge real i atractiva de Calafell, s'acosta més a una pel·lícula de ciència ficció poc creïble que utilitza recursos passats de moda allunyats de la modernitat i la realitat i de les necessitats del visitant que pretén atraure.

Però la regidora del PP i tinent d'alcalde de Turisme, Maite González, està més que satisfeta amb el vídeo: “És dinàmic, alegre i enèrgic i aposta per oferir quelcom més al visitant, perquè s'esvaeixi de les rutines diàries i pugui viure experiències plenes, en família, en parella, amb amics... en un indret únic com Calafell.” Un discurs carregats de tòpics per resumir un vídeo carregat de tòpics. Tot en ordre. Segons l'Ajuntament, el vídeo pretén resumir en 1 minut i 51 segons els “grans atractius de Calafell en contraposició a la grisor, el soroll, la contaminació i les presses d'una gran ciutat”. Em pregunto si és bo promocionar-se a costa de la gran ciutat gràcies a què els turistes ens visiten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona