La nevada enfarina Sabadell a primera hora del matí i després d'una treva els flocs tornen a caure a partir del migdia

L'Ajuntament activa els protocols de prevenció en vista de la situació d'alerta

Davant la situació d'alerta de nivell II activada per la direcció general de Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat a Catalunya, l'activació del Neucat a tot el territori, i per tal de prendre totes les mesures de prevenció a l'abast per minimitzar els efectes de la neu i les baixes temperatures, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha convocat a primera hora d'aquest matí el comitè d'emergències, integrat per diversos responsables de l'Ajuntament i de les àrees que intervenen en la gestió d'aquestes situacions, com ara Espai Públic, Policia Municipal, Serveis Socials, recollida de residus o transport públic, entre d'altres. Durant la trobada s'han activat els protocols i telèfons d'emergència corresponents. L'alcalde ha destacat el caràcter preventiu de la reunió, ja que de moment no hi ha hagut complicacions: «L'objectiu amb la trobada i l'activació dels mecanismes precisos és que la ciutat continuï funcionant amb normalitat i prendre totes les mesures necessàries per tal de garantir-ho.»

L'empresa concessionària de neteja viària, SMATSA, ha distribuït sal a les diverses vies de la ciutat per tal d'evitar gelades. Cal recordar que la ciutat té emmagatzemades 50 tones de sal per llençar a la via pública en cas de gelades, l'empresa concessionària SMATSA té preparades dues màquines distribuïdores d'aquest element i hi ha establerts uns recorreguts primaris i secundaris per actuar, si fes falta. A més, també està preparada una màquina amb pala carregadora amb la mateixa finalitat. A banda, s'han repartit sacs de sal a centres cívics, mercats municipals i centres educatius i sanitaris.

Els Serveis Socials, també alerta

D'altra banda, els agents de Policia Municipal, en coordinació amb Serveis Socials, tindran especial cura, mentre s'allargui la situació de baixes temperatures, d'informar i derivar, en la mesura que sigui possible, les persones que puguin trobar dormint al carrer perquè es protegeixin del fred al Centre d'Emergències. L'Ajuntament també té previstos recursos addicionals per si fessin falta més places per a persones sense sostre.

Pel que fa al transport públic, els seus responsables han informat que el servei està garantit, i a més la TUS disposa d'1 autobús per a cada districte dotat amb cadenes per si calgués transportar algú en cas d'emergència. El servei de recollida d'escombraries també està garantit, i és previst que, en cas que empitjorés la situació meteorològica, s'iniciaria abans.

Així mateix s'ha donat avís a l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) per a la vigilància del rodal de la ciutat. En aquest sentit, la Policia Municipal també posarà especial atenció a tot l'àmbit natural de l'entorn de la ciutat, així com a la zona d'horta.

En qualsevol cas, els serveis d'informació de la Policia Municipal (93 745 32 61) i el 010 informaran permanentment els ciutadans i ciutadanes. A més, aquells edificis amb servei públic que puguin tenir dificultats en la sortida o entrada de vehicle i persones, poden sol·licitar sacs de sal a través del 010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins