Medi ambient

Recuperen tres antigues zones de pastura a l'Alta Garrotxa

La primera passa perquè, a llarg termini, la ramaderia pugui tornar a ser una activitat important a l'espai d'interès natural (EIN) de l'Alta Garrotxa ja s'ha completat, amb la recuperació d'unes 24 ha de pastures que en les últimes dècades havien sucumbit a l'expansió dels boscos. Ho ha fet possible un projecte del Consorci de l'Alta Garrotxa, valorat en 111.000 euros, finançat gràcies a un conveni entre la Diputació i l'obra social «la Caixa». Ha abastat dues finques privades (Creu de Principi, rere del Bassegoda, al terme d'Albanyà, de 7 ha) i Espinau (al municipi de Beuda, de 5,2 ha) i una propietat del Departament de Medi Ambient (Can França, del terme de Camprodon, de 12,8 ha). Els treballs han consistit –a grans trets– en la retirada de la massa vegetal i la construcció de tanques i abeuradors, i ho han executat durant sis mesos personal de la Cooperativa la Fageda i de l'empresa Arico Forest. Representants de les tres institucions implicades van explicar ahir els resultats a la premsa a Espinau. Els va acompanyar l'amo de la finca, un dels prop de trenta propietaris que tenen ramats a l'EIN.

Fruit de l'abandonament

Per ser fidels al mapa de pastures original, el programa de recuperació es basa en les fotografies aèries que es van fer el 1957, just quan culminava el despoblament massiu de l'Alta Garrotxa i la massa forestal començava a apoderar-se de la major part d'aquest territori. El Consorci considera la recuperació d'espais oberts i pastures un objectiu prioritari –els diversos col·lectius vinculats al territori coincideixen a assenyalar-ho, segons l'ens de l'Alta Garrotxa– i per això s'ha tornat a demanar la col·laboració de la Diputació i «la Caixa» per poder recuperar més espais. En la presentació van assistir-hi, entre altres persones, el delegat de «la Caixa» a Girona, Jordi Nicolau; el diputat de Medi Ambient i Territori, Josep Maria Rufí, i el president del Consorci, Miquel Palomeras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses