Medi ambient

El bus del Parc Nacional d’Aigüestortes duplica el nombre de viatgers i permet reduir deu tones de CO2 en un any

L’augment de la demanda de transport públic s’ha traduït en un estalvi valorat en 54.122 euros

El bus del Parc, el servei de transport públic que permet accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha incrementat en un 134% aquesta temporada el nombre d’usuaris respecte a la de l’any passat. A més, aquests s’han duplicat en comparació a les xifres de 2019, l’any que més persones van transportar, un total de 4.044. Així, s’ha assolit la xifra de 7.969 viatgers i l’augment de la demanda dels busos per a accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes es tradueix en una millora per al medi ambient.

La reducció de CO2 per l’estalvi de persones que han passat de fer servir el cotxe al bus ha estat d’un 173% en un any, és a dir, s’ha estalviat prop d’onze tones menys de CO2. Tot plegat representa un estalvi valorat en 54.122,39 euros.

Aquest programa, vigent des de 2016 i que s’ha renovat per un any més, s’ha millorat enguany pel que fa a la cobertura del transport en bus i la digitalització. D’una banda, s’ha ofert als excursionistes la possibilitat de gaudir del Parc Nacional al llarg del dia, des de les 6 fins a les 21 hores, afegint també noves expedicions entre el Pla de l’Ermita, Pobla de Segur, Sort, i Pont de Suert. De l’altra, s’ha permès comprar els bitllets a través del web de l’operador i s’ha incorporat codis QR a totes les parades per facilitar l’accés a la informació per part dels usuaris.

Pel que fa al bus de La Vall Fosca-Telefèric enguany s’ha ajustat els horaris del bus i del telefèric per tal d’afavorir al màxim les connexions amb el tren La Pobla-Lleida. D’aquesta manera, es permet als viatgers tenir una expedició d’anada i una de tornada perfectament coordinada amb els tres mitjans de transport (bus–tren– telefèric), aconseguint així una mobilitat sostenible i confortable pels usuaris d’aquests trajectes tant d’anada com de tornada. A més, s’ha obert la venda digital de tiquets del telefèric, del bus i del tren.

Aquests serveis de bus formen part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per a accedir a àrees rurals d’interès turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona