Medi ambient

INCENDIS

PREVENCIÓ

Neteja forestal i punts d’aigua per evitar un gran foc a Collserola

Acció Climàtica invertirà enguany un milió per desbrossar terreny, adequar camins i renovar set punts d’aigua a Barcelona, Sant Cugat i Molins de Rei

Es vol facilitar la feina dels bombers per poder actuar ràpid i evitar un gran incendi

Els incendis a la barcelonina serra de Collserola no sobrepassen normalment l’hectàrea cremada i es continuaran produint perquè es tracta de boscos mediterranis, però un gran foc podria calcinar aquest “pulmó verd” de l’àrea metropolitana i això és el que cal evitar. Així ho explicava ahir Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, que invertirà enguany un milió d’euros en diverses actuacions de prevenció en aquest parc natural.

L’actuació es farà en una àrea de 255 hectàrees, on es talaran arbres, es desbrossarà el terreny i es milloraran i ampliaran set punts d’aigua. En un context de canvi climàtic i amb els boscos estressats enguany i regularment per la manca de pluges, es pretén reduir l’impacte dels incendis i oferir als bombers les millors condicions d’extinció possibles. “Els bombers van actualitzant els seus mitjans i nosaltres també els hem de facilitar la feina perquè hi hagi el mínim d’incendis i tan petits com sigui possible”, destaca Anson.

Les actuacions s’emmarquen en el projecte d’infraestructures bàsiques de prevenció d’incendis forestals del perímetre de protecció prioritària (PPP) de Collserola, que es va presentar ahir i que defineix les zones amb gran risc d’incendi i amb continuïtat de la massa forestal en què es pot iniciar un gran foc.

El document estableix 36 punts estratègics on actuar en unes 2.000 hectàrees i preveu construir 16 nous punts d’aigua i ampliar-ne vuit dels existents.

El pressupost total és de tres milions d’euros. Amb el milió d’enguany, a més de netejar el terreny, també s’adequaran els camins i s’ampliaran i milloraran set punts d’aigua –cinc a Barcelona, un a Sant Cugat del Vallès i un a Molins de Rei–. L’objectiu d’aquest pla d’actuació, segons Anson, és facilitar la feina d’extinció als bombers, així com protegir la biodiversitat de la serra i garantir la seguretat de les persones que viuen en els dos vessants.

LA FRASE

Hem de facilitar la feina als bombers perquè hi hagi el mínim d’incendis i tan petits com sigui possible
Oriol Anson
secretari d’agenda rural del departament d’acció climàtica

Greu incendi al nord i conat a Miramar

El greu incendi de la Catalunya del Nord ahir ja havia cremat més de 1.000 hectàrees i havia obligat a evacuar uns centenars de persones a Salses i a tallar unes hores l’autopista A-9, així com la via fèrria entre Perpinyà i Narbona. Tot i que a mitja tarda el foc ja no avançava, hi treballaven 500 bombers. A la serra de Miramar, entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà, ahir al matí ja s’havia estabilitzat un foc declarat en plena nit en una zona forestal de Fontscaldes, en una carena de difícil accés, i hi treballaven nou dotacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona