Medi ambient

incendis forestals

L’incendi de Begís no dona treva, però aconsegueixen controlar el seu avanç

L’incendi de la Vall d’Ebo ha quedat estabilitzat després d’una nit “bastant tranquil·la” després de calcinar 13.000 hectàrees

L’incendi de Begís, a Castelló, continua molt actiu, però els efectius –més de 40 mitjans aeris i més de 300 terrestres– que treballen en la zona de l’Alt Palància han aconseguit frenar l’agressiu avanç del foc cap a la Serra Calderona, després de calcinar més de 19.000 hectàrees, mentre lluiten contra els rebrots en diferents zones.

El vent, la poca humitat a l’ambient, les altes temperatures, l’escalfament de la mar i la difícil orografia han influït en la propagació dels incendis al País Valencià, on, en la zona de l’incendi de la província de Castelló s’ha aixecat parcialment el confinament del pròxim poble de les Alcubles, mentre continuen desallotjats els veïns de Begís, Toràs, Teresa i Sacanyet i confinat el d’Andilla. No obstant això, alguns veïns s’han saltat el desallotjament de les seves poblacions per a accedir als seus habitatges a Begís, Toràs, Teresa o Sacanyet, burlant els controls de la Guàrdia Civil.

Segons fonts del Consorci Provincial de Bombers, han assenyalat que s’ha aconseguit “protegir” la Serra Calderona, i s’espera una evolució positiva de les condicions meteorològiques per a aquesta tarda en l’incendi de Begís, amb un perímetre cremat de 140 quilòmetres.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assenyalat des del Lloc de Comandament Avançat (PMA) instal·lat entre Xèrica i Viver, que malgrat aconseguir evitar l’avanç a la Serra Calderona i que l’incendi està “contingut”, “l’amenaça continua existint”.

Incendi a la Vall d’Ebo

En relació amb l’incendi de la Vall d’Ebo (Alacant), iniciat el passat cap de setmana i que ha calcinat unes 13.000 hectàrees, ha quedat estabilitzat després d’una nit “bastant tranquil·la”, la qual cosa ha permès el retorn dels evacuats a les seves llars, segons ha informat Bravo.

A més, aquesta matinada un llamp provocat per una tempesta elèctrica ha iniciat un altre incendi en el municipi valencià d’Olocau, en una partida situada dins del parc natural de la Serra Calderona.

Moderat optimisme

El president valencià ha dit que l’incendi d’Olocau té “una certa estabilització”, la qual cosa permet un “moderat optimisme”, perquè l’extinció d’un foc depèn, en gran manera, de la meteorologia i caldrà veure com evoluciona.

Bravo ha informat així mateix que un altre incendi forestal a les Useres (Castelló), declarat el passat cap de setmana, ha quedat extingit, després d’arrasar unes 800 hectàrees.

El president valencià ha assegurat que les zones afectades pels incendis de Begís i Vall d’Ebo comptaran amb plans extraordinaris que permetin la recuperació econòmica i social d’aquests territoris, una vegada superada la situació.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, qui ha visitat la zona de Begís, ha destacat que la massa cremada aquest estiu en els incendis de la Comunitat Valenciana ja doblega la mitjana del que ha cremat els últims deu anys, perquè cada vegada són “més virulents”.

D’altra banda, segueixen les investigacions per a aclarir l’incident del tren que va parar per l’incendi de Begís i en el qual van resultar ferides diverses persones, dues de les quals continuen greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona