Medi ambient

Procés participatiu per protegir el parc del Montseny

Les Diputacions de Barcelona i Girona han iniciat la redacció tècnica del pla

Aquest mes tothom pot fer aportacions al portal Participa311

Les diputacions de Barcelona i Girona han iniciat el procés de redacció tècnica del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Montseny mitjançant un procés participatiu amb propostes de diferents agents.

L’elaboració d’aquest pla del Parc Natural del Montseny ve determinat pel Decret 127/2021 pel qual es declara el massís del Montseny com a parc natural amb l’obligatorietat de redactar un pla de protecció.

Els plans de protecció del medi natural i del paisatge (PPMNP) són instruments d’ordenació i gestió dels espais protegits i, pel que fa a l’ordenació dels usos del sòl, tenen la naturalesa jurídica pròpia dels plans directors urbanístics.

Fins ara, l’instrument d’ordenació i legislació bàsica vigent és el pla especial d’ordenació aprovat per la Comissió Provincial d’Urbanisme de Barcelona de 26 de juliol de 1977 i per la Diputació de Girona el 26 de gener de 1978. D’acord amb la Llei sobre Règim del Sòl i Ordenació Urbana, text refós de 9 d’abril de 1976.

Fruit d’una profunda revisió d’aquest pla especial, l’11 de desembre del 2008 es va aprovar definitivament el nou pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny, contra el qual es va interposar recurs contenciós administratiu.

Com a conseqüència d’aquest recurs, al juliol del 2012 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar el Pla Especial per falta d’avaluació ambiental estratègica.

Actualment, s’està desenvolupant la fase d’informació del procés participatiu i el proper mes de novembre s’obrirà la fase de diagnosi participativa.

Durant tot el mes d’octubre, tothom que vulgui podrà participar en el procés a través del portal digital Participa311 a l’apartat del Pla de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural del Montseny.

A més d’aquesta participació digital, hi haurà debats a càrrec dels diverses entitats del parc com són la Junta Rectora, el Consell Consultiu, el Comitè Científic i el Fòrum de la Carta Europea del Turisme Sostenible.

Aquests organismes estan integrats per representants del món local i d’altres administracions implicades, persones expertes relacionades amb la recerca, representants d’entitats i agents econòmics del territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una dona ha mort en un accident múltiple a la C-55 a Cardona

cardona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Ambient fred

barcelona

Llibertat sense fiança pel suposat líder de la banda que preparava narcollanxes a l’Alt Empordà

girona

Més de 423.000 vehicles han deixat l’àrea de Barcelona en l’operació sortida del pont

barcelona

Detingut un entrenador d’atletisme de Cambrils denunciat per abusos a nenes

cambrils

Crida per trobar un home de 59 anys desaparegut el 25 d’octubre prop de Sort

barcelona

L’R2N i l’R11 iniciaran i acabaran el trajecte a Montcada entre aquest dissabte i el 10 de desembre

barcelona

Expedient a un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona per perdre l’arma en un cinema

badalona
girona

‘Eufòria’ revoluciona la 22