Medi ambient

Estudiants de l’Escala retiren 22 kg de brossa de la platja

L’acció, duta a terme a Sant Martí d’Empúries, forma part d’un projecte dels pescadors de conscienciació sobre els residus i la biodiversitat

Un centenar d’estudiants de 3r d’ESO de l’institut El Pedró de l’Escala han recollit, en només mitja hora, 22 kg de brossa i plàstics que hi havia a la platja del Rec del Molí, a Sant Martí d’Empúries. Després de recollir totes les deixalles s’han classificat en funció del tipus de residu que era. L’acció -explica l’ACN- forma part d’una jornada del projecte educatiu La Mar de Net, de Pesca Neta.

A banda d’aquesta recollida, en la jornada -organitzada per la Fundació per a la Creativació, la Confraria de Pescadors de l’Escala i la Fundació CRAM- hi han hagut diverses xerrades divulgatives sobre els residus i la biodiversitat marina.

Aquest divendres les activitats es traslladaran a l’Estartit amb els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Portitxol. Amb La Mar de Net, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació volen conscienciar als infants i joves sobre la contaminació que hi ha al litoral gironí. Durant les jornades, els pescadors expliquen quina tasca fan i la dificultat que suposa la presència de plàstics en el mar. Per això els pescadors estan portant a terme diverses iniciatives per retirar la brossa de l’aigua. A partir d’aquí, els infants i adolescents poden pensar projectes i iniciatives que es puguin aplicar en el seu municipi per reduir l’impacte humà i protegir el medi marí.

El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona