Medi ambient

XINA

Pequín registra les pluges més intenses en 140 anys

El tifó ‘Doksuri’ ha provocat que entre dissabte i dilluns caiguessin 744 mil·límetres d’aigua, l’equivalent a la mitjana d’un mes, en només quaranta hores a la zona de l’embassament de Wangjiayuan

La capital xinesa ha registrat la quantitat més important de pluja en 140 anys, quan van començar els registres, després del pas del tifó Doksuri, que ha deixat almenys onze morts i milers d’evacuats a la ciutat, segons ha informat aquest dimecres l’Oficina Meteorològica de Pequín.

El tifó Doksuri, un dels més forts que ha assotat la Xina els últims anys i que va assolar el sud i l’est del país la setmana passada, ha provocat que entre dissabte i dilluns caiguessin 744 mil·límetres d’aigua —l’equivalent a la mitjana d’un mes— en només quaranta hores a la zona de l’embassament de Wangjiayuan, l’àrea de Pequín que va registrar les precipitacions més intenses. En alguns districtes als afores de la capital, on s’han produït la majoria de les víctimes i dels danys, també s’hi va anotar un gran volum de pluges, amb 580,9 mil·límetres a Mentougou i 406 mil·límetres a Fangshan.

Les intenses pluges han provocat inundacions, lliscaments de terra i el desbordament de diversos rius, que han arrasat carreteres, vehicles i habitatges. Les imatges difoses pels mitjans i les xarxes socials mostren escenes de caos, amb persones atrapades als vehicles i a les cases.

Doksuri va tocar terra divendres passat al matí a la costa de la ciutat de Jinjiang, a la província sud-oriental de Fujian, amb vents amb velocitat màxima de 155 quilòmetres per hora i es va anar debilitant gradualment durant el cap de setmana, mentre es desplaçava cap al nord. Meteoròlegs locals van advertir que els efectes del tifó provocarien intenses pluges al nord del país. A la de Hebei, que envolta Pequín, les pluges provocat almenys nou morts fins aquest dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus