Medi ambient

Barcelona reunirà al juny 14 regions del món per tractar l’adaptació climàtica

Barcelona acollirà al juny una reunió de la nova associació de Catalunya amb Califòrnia (EUA) i dotze regions més dels cinc continents per compartir experiències en l’adaptació a la crisi climàtica i la protecció de la biodiversitat.

Així ho ha explicat en declaracions a EFE el conseller d’Acció Climàtica de la Generalitat, David Mascort, que va protagonitzar fa una setmana la presentació del Partenariat Mediterrani d’Acció Climàtica (MCAP) a la Cimera del Clima de les Nacions Unides (COP28) de Dubai.

L’associació aplega regions que tenen condicions climàtiques i de biodiversitat similars, encara que puguin estar a milers de quilòmetres de distància. A més de Catalunya i Califòrnia com a principals impulsores, formen part del grup Baixa Califòrnia Sud (Mèxic), Biobío (Xile), Emilia Romaña (Itàlia), el Marroc Oriental (Marroc), Nova Gal·les del Sud (Austràlia), Occitània (França), Rabat-Salé-Kenitra (Marroc), Grècia Central (Grècia), Santiago (Xile), Tànger-Tetuan-Al Hoceima (Marroc), Victòria (Austràlia) i Cap Occidental (Sud-àfrica).

“Tenim les mateixes condicions climàtiques i, per tant, els mateixos problemes d’augment de les temperatures; i que tot això comporta sequeres molt més acusades, grans incendis forestals, grans inundacions i afectacions per a la salut dels conciutadans per aquestes temperatures extremes”, ha remarcat Mascort. El conseller assegura que els governs regionals també juguen un paper important per mitigar el canvi climàtic, més encara els territori de la Mediterrània, com Catalunya, ja que és una de les zones del planeta que més nota l’efecte de l’escalfament global.

Després de la trobada a Dubai, “l’encàrrec que ens hem donat és escriure i treballar totes les accions que fem totes les regions i al juny vindran tots els membres del parternariat a Barcelona en una trobada en què, segurament, traurem les primeres conclusions”, ha avançat Mascort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona