Medi ambient

Medi ambient

L’aigua que subministra el Consorci d’Aigües de Tarragona està lliure de microplàstics, segons un estudi

El consum dels consorciats del CAT es manté estable, amb 77 hectòmetres cúbics el 2023

Segons els resultats preliminars d’un estudi impulsat per l’Associació Espanyola d’Abastiments d’Aigua i Sanejament, l’aigua captada i subministrada pel Consorci d’Aigües de Tarragona “està lliure de microplàstics”. Pel president de l’ens, Joan Alginet, “es tracta d’una notícia molt rellevant pel consorci ja que les conclusions reforcen la garantia de la qualitat de l’aigua que subministrem”. Per elaborar l’estudi, s’han analitzat mostres representatives de diversos punts de la xarxa de distribució en diferent períodes de temps. Aquesta és una de les dades que s’ha donat aquest dimecres al balanç anual del CAT. En aquest context, s’ha destacat que el consum d’aigua del minitransvasament de l’Ebre a Tarragona del CAT ha sigut de 77,7 hectòmetres cúbics durant el 2023, una xifra semblant a la de l’any anterior. Els 69 municipis consorciats han consumit un 64% de l’aigua subministrada pel CAT i les 26 empreses del consorci la resta. Alginet ha remarcat que l’increment d’ús d’aigua regenerada per part de la indústria ha evitat que el CAT assolís rècords de consum l’any passat. Durant l’estiu, com ja va succeir a l’exercici anterior, va créixer el consum d’aigua a la demarcació amb pic als mesos de juliol i agost.

Pel que fa a la sequera, des del consorci han definit el 2023 com “un any de contrastos”. El president ha reiterat, segons apunten fonts de l’ens, que “no es planteja la interconnexió de xarxes. Si, finalment, d’aquí a uns mesos, es requereix transportar aigua en vaixell, des del CAT ho gestionarem i explicarem amb total transparència”. Pel que fa als projectes del CAT, s’ha destacat que en els darrers dotze mesos s’han finalitzat tres grans projectes amb una inversió global de 14 milions. En aquest sentit, a principis de 2023 s’inauguraven les instal·lacions de desinfecció per llum ultraviolada a l’Estació de tractament d’aigua potable de l’Ampolla i a mitjan entrava en funcionament la variant de l’Ametlla der Mar, una infraestructura que es va equipar amb fibra òptica per monitorar el seu esta a temps real. Pel que fa a inversions a executar durant el 2024, el CAT preveu posar en marxa dos parcs fotovoltaics ubicats als dos centres de treball de Constantí i l’Ampolla. En total, es posaran en funcionament més de 8.500 plaques solars que generaran un 40% de l’energia necessària en les dues instal·lacions del Consorci.

Aquest 2024 serà un any destacat per al Consorci d’Aigües de Tarragona, ja que se celebra el 35è aniversari de l’inici del servei de subministrament d’aigua al territori. Per celebrar-ho té previst fer un acte central a l’estiu i altres activitats complementàries per apropar la tasca del consorci als beneficiaris del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot