Medi ambient

Medi Ambient

Prohibeixen fer foc al bosc des de demà fins al 15 d’octubre

Les zones on la massa arbrada està més afectada per la sequera són Girona, litoral i prelitoral central, Catalunya central, plana de Vic i interior de les terres de l’Ebre

De l15 de març al 15 d’octubre no es podrà fer foc en terreny forestal. El departament d’Acció Climàtica de la Generalitat recorda que la prohibició entra en vigor en un dels anys més complicats als boscos pels efectes de la sequera provocada per l’escassetat de pluges en els darrers tres anys. Apunta que la situació és evident a la major part del territori. Les zones on la massa arbrada està més afectada per la manca d’aigua són Girona, litoral i prelitoral central, Catalunya central, plana de Vic i interior de les terres de l’Ebre. Pel que fa a les espècies, les que més noten els efectes de la sequera són el pi blanc, l’alzina, l’alzina surera, el pi roig i la pinassa.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat. Les activitats amb risc d’incendi forestal són aquelles accions o pràctiques que poden desencadenar un incendi en zones forestals o altres àrees naturals. Involucren la generació de foc, deflagracions o espurnes en entorns propicis per a la propagació dels incendis, i requereixen supervisió i precaució per prevenir afectacions ambientals i protegir la seguretat pública. Aquestes activitats poden ser focs d’esbarjos, fogueres i barbacoes, cremes de residus vegetals o activitats pirotècnies, entre d’altres. Cal una autorització per fer activitats amb risc d’incendi forestal. Segons Acció Climàtica, l’any 2023 es van superar les 50.000 autoritzacions a l’època d’alt risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins