Medi ambient

Medi Ambient

Nou tall a la C-31 a Badalona: “L’autopista ha de desaparèixer”

Més de 200 persones han tallat aquest diumenge al matí la C-31 a Badalona en una marxa lúdica i reivindicativa per denunciar l’autopista com a focus de contaminació i exigir-ne l’eliminació. Els organitzadors, la plataforma Transformem l’autopista!, recorden que a Badalona moren cada any 250 persones prematurament a causa de la contaminació. La protesta coincideix amb el dia mundial de la Salut.

La caminada, on s’han pogut llegir lemes com “l’autopista ens ofega!”, ha tallat la C-31 en sentit Barcelona al llarg de tres quilòmetres entre Can Bada i la sortida Badalona Sud.

“Nosaltres tenim clar que la contaminació atmosfèrica, a part de l’acústica, ens provoca malalties i fins i tot ens mata, i volem que es transformi l’autopista per ser un gran bulevard verd, amb d’equipaments educatius i esportius, i que sigui un lloc per passejar i anar amb bici”, reclama Mercè Cabrera, portaveu de la plataforma.

La C-31 divideix Badalona amb un tram elevat. Els veïns no entren en si la solució tècnica per transformar l’autopista és el soterrament, però exigeixen a les administracions implicades que posin fil a l’agulla. “Amb el govern municipal del PP vam tenir una reunió, amb el regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, i ja ens va dir que l’autopista ha de desaparèixer. És unànime, tots els partits tenen clar que l’autopista ha de desaparèixer”, explica Cabrera.

Fins que això no passi, adverteixen que continuaran mobilitzant-se. El d’avui era el tercer tall a la C-31. El primer va ser l’abril de 2022, quan van fent tallers i activitats amb la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Centres Públics de Badalona. El setembre següent van organitzar una pedalada per l’autopista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona