Medi ambient

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

La derogació de la fase d’emergència decretada avui pel govern, i l’entrada en la d’excepcionalitat, donarà més marge als 202 municipis de Barcelona i Girona afectats —i que sumen una població de gairebé sis milions d’habitants— per omplir pràcticament totes les piscines i suavitzar els límits màxims de consum dels sectors econòmics. Concretament, a partir d’ara està permès omplir de manera total o parcial les piscines de titularitat privada o pública que siguin d’ús comunitari, com les de comunitats de veïns, municipals, clubs esportius, hotels, càmpings i centres esportius. En les privades d’ús individual o unifamiliar, està prohibit l’ompliment des de zero, però es contempla un omplert parcial mínim per al seu correcte funcionament.

Pel que fa al consum, l’excepcionalitat estableix una dotació d’aigua per habitant i dia, comptant tots els usos (domèstic, industrial, agrícola o urbà), de 230 litres, 30 més que en emergència. El topall per al turisme és de 115 litres per cada plaça de turista als hotels. No obstant això, aquesta mesura només és d’obligat compliment per a municipis que durant tres mesos hagin sobrepassat la seva dotació general de consum d’aigua, cosa que no ha passat a la gran majoria de localitats turístiques, entre elles Barcelona.

Per sectors, la reducció de la dotació de reg agrícola passa a ser d’un 40 % , enfront del 80 % de l’emergència, amb la possibilitat de substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades. En la ramaderia, la reducció passa del 50 % en emergència a un 30 % en excepcionalitat, amb la possibilitat de flexibilitzar aquestes reduccions presentant un pla d’estalvi davant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En ús industrial, la reducció ha de ser del 15 % (en emergència era del 25 %), el mateix percentatge que en usos recreatius. Segueix prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o aigua regenerada de les depuradores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]