Medi ambient

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Bellaterra demana al govern que “descarti oficialment” l'abocador de Can Fatjó

El president de l'EMD diu que l'empresa Puigfel s'hi juga un volum de negoci de més de 100 milions

La FAV de Sant Cugat també vol concreció

El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, Ramon Andreu, ha fet arribar una carta al Departament de la Presidència de la Generalitat en què reclama al govern que “descarti oficialment” el projecte de l'abocador per a residus d'ecoparc al paratge de Can Fatjó dels Aurons, al terme de Cerdanyola i a tocar de Bellaterra i Sant Cugat. Andreu va fer aquest escrit dos dies després que la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament aprovés –amb els vots contraris de CiU– el rebuig a aquest projecte.

El cap de l'EMD diu que, “per evitar confusions” i tenint en compte que el projecte està provocant “alarma social”, cal, per part del govern, “un pronunciament urgent, oficial i clar” de rebuig a aquesta instal·lació. I hi afegeix que autoritzar o no l'abocador suposa aprovar o no a l'empresa Puigfel un volum de negoci superior als 100 milions d'euros.

Andreu recorda que fa més de quatre mesos que els mateixos inspectors de la Generalitat van confirmar que els moviments de terres de Puigfel a l'argilera d'Almar eren il·legals, i que en fa més de tres que els plens de Cerdanyola i Bellaterra van demanar al govern que es pronunciés sobre l'abocador. “En el dia d'avui, el conseller responsable encara no s'ha manifestat”, diu l'escrit.

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat reclama al govern que concreti la seva opinió sobre aquest projecte i que faci públic el mapa amb la ubicació de les infraestructures de gestió dels residus. El president de la FAV santcugatenca, Manel Sánchez, retreu a CiU les “contradiccions” a l'hora de votar i alerta que els veïns no permetran que la pedrera Berta –a Sant Cugat– sigui l'alternativa a Can Fatjó.

LA FRASE

Cal un pronunciament urgent, oficial i clar del govern de rebuig a l'abocador
Ramon Andreu
PRESIDENT EMD BELLATERRA

L'ARC diu a Escoda que no es farà l'abocador

C.A.F.

El portaveu de CiU a Cerdanyola, Alfons Escoda, assegura que Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), li ha dit que l'abocador de Can Fatjó no es farà per tres motius: cal la iniciativa pública i la Generalitat no hi està interessada; no es farà en contra de l'opinió del territori, i Cerdanyola ha complert la quota d'abocadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins