Medi ambient

Terres de l'Ebre

L'Estat denegarà la petició de portar aigua de l'Ebre a les comarques de Castelló

El secretari d'estat de Medi Rural, Josep Puxeu, diu que és una demanda no prevista en el pla hidrològic del govern i que el riu no dóna per a més

El secretari d'estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, va assegurar ahir a Tortosa que el Ministeri de Medi Ambient respondrà en breu a la Diputació de Castelló i que li denegarà la petició de 90 hectòmetres cúbics d'aigua de l'Ebre que va fer el 2005 i que va reiterar fa una setmana a través d'un ple. L'Estat està obligat a respondre a aquesta demanda d'aigua arran d'una sentència del Tribunal Suprem del 22 de juny que diu que la petició de la Diputació de Castelló no es pot tancar per silenci administratiu. “Estem dins de termini per respondre i la resposta és molt fàcil, denegarem la petició perquè no està prevista dins la planificació hidrològica del govern i caldria elaborar un nou pla amb rang de llei per atendre-la”, va afirmar Puxeu, que va recordar que aviat es dissoldran les Corts i es convocaran eleccions generals. Puxeu encara va anar més enllà i va remarcar que també denegaran la petició perquè “el riu Ebre no dóna per a més” i perquè les comarques de Castelló no tenen dèficit hídric. “També hem fet moltes inversions en aquelles comarques”, hi va afegir.

Puxeu també va parlar dels plans de conca, que no podran sortir a exposició pública fins després de les eleccions generals. “Hem fet els deures i la Unió Europea ho sap, com també sap que hi ha un problema territorial i polític”, va afirmar.

Respecte al cabal ecològic, es va negar a donar una xifra. “Hem de mantenir un cabal important per garantir la pervivència del Delta”, va etzibar, però també va deixar clar que la proposta de cabals ecològics aprovada pel Parlament de Catalunya és “inassumible”. “Actualment no baixa prou aigua pel riu per garantir aquesta proposta de cabals”, va assenyalar.

LA FRASE

Hem de mantenir un cabal important per al Delta, però la proposta del Parlament és inassumible
Josep Puxeu
secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua

Més de 1.100 milions d'euros en inversions

El ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha invertit 1.135 milions d'euros en obres hidràuliques a Catalunya des del 2004. Destaquen els 337 milions invertits per la societat estatal Acuamed en actuacions com ara el pla de sanejament d'aigües residuals urbanes, l'actuació a la Llosa de Cavall o els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens