Medi ambient

pla d'urgell

Els veïns voten contra la planta de biomassa de Nufri

La consulta popular al Palau d'Anglesola té una participació del 39,51% i, dels 667 vots recollits, 479 s'oposen a la planta

Els organitzadors la consideren un èxit, tot i que no sigui vinculant

Els veïns del Palau d'Anglesola van votar ahir majoritàriament en contra de la construcció de la planta de biomassa més gran de Catalunya que vol promoure l'empresa fructícola Nufri al municipi. En total van votar 667 persones en la consulta no vinculant convocada, la qual cosa representa el 39,51% del cens de 1.688 persones majors de 16 anys que tenien dret a vot, de les quals 479 es van pronunciar en contra de la planta; 175 hi van votar favorablement; 10 van ser vots en blanc; i tres van ser nuls.

Els promotors de la consulta, la plataforma Palau d'Anglesola Opina, consideren un “èxit” la participació de la població, tenint en compte que amb menys repercussió mediàtica i més traves i “pressions dels promotors i l'Ajuntament hem superat en 20 vots” la consulta del 13 de desembre del 2009 sobre la independència de Catalunya, explicava ahir el portaveu de la plataforma, Francesc Balcells.

Més enllà dels resultats, Balcells va destacar que l'objectiu no era qüestionar el projecte sinó acostumar la ciutadania a ser consultats sobre qualsevol aspecte que els afecti.

El procés va ser supervisat per una junta electoral i els resultats es lliuraran avui a l'Ajuntament. Balcells recorda al govern de CiU que, tot i ser favorables al projecte, es van comprometre a incloure els resultats de la consulta com al·legació al projecte de la planta.

Al municipi veí del Poal, que té 650 habitants, el rebuig a la planta és total i han penjat un centenar de pancartes contra una central que ja té el vistiplau inicial d'Urbanisme de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.