Societat

Municipal

Girona intervendrà en els pisos Barceló per seguretat

Fa més de set anys que es va aprovar el projecte de rehabilitació, però la propietària mai ha executat les obres tot i haver estat multada

L'Ajuntament no descarta actuar-hi subsidiàriament

L'Ajuntament de Girona intervendrà amb més contundència en el cas dels pisos del grup Barceló, prop del Parc Científic, a la Creueta, que des de fa anys tenen les balconades apuntalades per la degradació de l'edifici. Tot i que el 2009 la junta de govern local va aprovar l'autorització de les obres, la propietària de l'edifici no les ha executat mai i, per tant, la construcció ha continuat degradant-se. En declaracions al Pam a pam de Televisió de Girona, la regidora de barri de Montilivi i la Creueta, Isabel Muradàs, va admetre que se'ls ha acabat la paciència: “La propietat s'estima més pagar les multes i que la situació continuï, i, per tant, no podem continuar així”. Muradàs es refereix als requeriments i sancions que se li han imposat a fi que procedeixi a executar les obres de rehabilitació de l'edifici. Un total de tres multes de 3.000 euros cadascuna. Aquesta sanció acumulada de 9.000 euros és molt menor que el cost estimat de la rehabilitació. El 2009, quan es va presentar el projecte, ja es preveia un pressupost superior als 100.000 euros.

Mesures contundents

Com que la propietària no ha fet cap pas per resoldre-ho, el govern municipal busca altres mesures de pressió. De fet, segons va assegurar Muradàs, hi ha un equip de treball de l'Ajuntament que està fent un seguiment dels pisos per valorar la seguretat de les balconades apuntalades i avaluar com estan els pisos per dins. La regidora no descarta que s'acabi actuant subsidiàriament –executant les obres el mateix consistori i cobrant-les després a la propietària–. Deixa clar, però, que per ara no és més que una de les opcions que hi ha sobre la taula, però que no és la millor solució, perquè actuar subsidiàriament té complicacions: “L'ideal seria que es complís el pacte” al qual s'havia arribat ja fa anys, considera.

Tot i que la junta de govern va autoritzar les obres de rehabilitació el maig del 2009, no va ser fins al juny del 2010 que el tràmit es va desencallar, un cop l'Ajuntament va validar el projecte presentat per la propietària. Els pisos estan ocupats en bona part per persones en situació econòmica precària que no poden assumir preus de lloguer més alts.

No és l'únic cas a Girona en què el consistori està treballant per a la seguretat d'un edifici on viuen persones i que està en un estat de degradació important. Al carrer Sant Joan Bosco de Girona, al barri de Pont Major, hi ha un edifici amb una trentena d'habitatges al qual també urgeix una rehabilitació. L'edifici té uns quaranta anys i està afectat per aluminosi [vegeu El Punt Avui del 8 de desembre]. L'edifici s'ha apuntalat per evitar riscos. El regidor del barri, Joaquim Rodríguez, va dir en el seu moment que aquesta era una actuació d'urgència, però que hauria d'haver-hi una segona fase per fer-hi una intervenció més integral, com ara canviar-ne les cobertes.

LA XIFRA

9.000
euros
de multes acumula la propietària de l'edifici de la Creueta per tres requeriments del consistori.

LA DATA

05.2009
es va aprovar
en la junta de govern de Girona, per la via d'urgència, l'autorització per executar obres a l'edifici.

LA FRASE

La propietària s'estima més pagar les multes i que la situació continuï [...] No podem continuar així
Isabel Muradàs
regidora de barri de la creueta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA