Societat

Societat

L’Associació Alba fomenta el voluntariat juvenil

A través d’un programa nou que està dirigit a joves de 14 a 17 anys, s’ofereix informació, diverses experiències de voluntariat així com xerrades de joves voluntaris estrangers

Voluntaris com el Genís i la Sònia han escollit formar-se en el món del voluntariat en lloc d’altres formes d’oci o cursos per omplir l’estiu. A vegades els joves d’entre 14 i 17 anys no troben activitats per ells que els satisfacin. Després de parlar-ho amb les seves respectives famílies, van decidir inscriure’s al programa de Voluntariat per a Joves que l’Associació Alba de Tàrrega acaba d’estrenar. Valoren la tasca feta en l’entitat en favor de les persones amb discapacitat i estan contents de poder-hi col·laborar.

Un grup de 8 nois i noies s’han inscrit aquesta setmana al nou programa, amb què es pretén acostar el jovent al món del voluntariat a través de tallers o xerrades en anglès que fan altres joves estrangers que participen en programes de voluntariat europeu, o bé coneixent i tenint experiències com a voluntaris en alguna de les àrees de l’Associació Alba.

L’objectiu és fomentar el voluntariat entre els joves com a eina de transformació social. Durant les sessions, també coneixen diversos centres o entitats de la ciutat i el territori que treballen amb voluntaris.

Segons la coordinadora de l’àrea Amics de l’Associació Alba i responsable del programa, Laura Barquets, amb el programa es vol donar resposta a la oferta que l’entitat rebia cada estiu de joves per fer de voluntaris: “Són joves que potser encara no es veuen amb cor d’anar a fer un voluntariat sols, però aquí coneixen diferents opcions i experiències que els prepararan per ser-ho en un futur.”

Els joves s’apunten al programa per setmanes i durant quatre hores al dia també fan tastos de voluntariat a les diferents seccions de l’entitat. Hi ha àrees com ara el taller Artis, en què les persones que hi treballen fan dissenys que després incorporen a diversos productes; l’obrador de galetes El Rosal; i a la llar residència Ca n’Aleix, entre d’altres.

Els joves que hi participen són de Tàrrega i la comarca. Els nois i noies del programa de voluntariat europeu que els expliquen les seves experiències venen de Malta, Alemanya o l’Estat francès, entre d’altres. L’Associació Alba 150 amics o voluntaris, dels quals 60 són membres actius. L’any passat 14 joves van fer un voluntariat durant l’estiu i 28 ho van fer durant tot l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva