Societat

Igualada inaugura el parc Central, una nova zona verda

El terreny també servirà perquè els pilots de l’European Balloon Festival puguin inflar els globus amb més comoditat

El pressupost destinat a enllestir el nou parc Central arriba a la xifra de 400.000 euros

El parc Central d’Igualada va quedar inaugurat ahir a la tarda, amb la presència de l’alcalde igualadí, Marc Castells, i de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs. Es tracta d’un terreny de gespa natural de 25.000 metres quadrats –el que equivaldria a dos camps i mig de futbol– i amb unes graderies amb capacitat per a mil persones. El parc està situat a la zona nord de la ciutat, on també se celebren els actes de l’European Ballon Festival.

De fet, els cinquanta-cinc pilots que hi participen van ser-hi dijous al matí, abans de la inauguració oficial, per poder inflar els globus amb més comoditat, ja que fer-ho en un camp de sorra seca generava certes dificultats. Marc Castells, l’alcalde d’Igualada, afirmava que “aquesta aposta pel camp de vol ha provocat que tinguem més pilots que mai”. La intenció, però, és que a la zona verda s’hi duguin a terme esdeveniments de caire cultural i esportiu al llarg de l’any, i no només el reconegut festival de globus. També serà un espai on la població pugui gaudir de la natura. La zona inaugurada és la primera fase d’un ambiciós projecte que preveu destinar deu mil metres quadrats de propietat municipal a zones verdes.

Per donar la benvinguda a la nova zona verda, Igualada va gaudir d’una jornada amb múltiples activitats familiars, com tallers de fabricacions d’estels, estàtues humanes i diversos espectacles. L’actuació més destacada va ser a càrrec de SP3, el grup musical del Club Super3, en un concert que es va fer a les nou del vespre.

La inversió del parc Central d’Igualada ha estat de 400.000 euros, que no inclouen el manteniment de la gespa natural del parc. Una xifra que el grup municipal dels socialistes d’Igualada ha qualificat “d’escandalosa”. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, va contrarestar les seves declaracions dient que “ha costat només el 20% del que va costar el World Trade Center, que encara estem pagant” i que va impulsar Entesa Per Igualada, antiga coalició del PSC i ICV. El projecte es va presentar el juny de l’any passat amb la idea que fos “el parc més gran de la ciutat, integrant-se en l’Anella Verda i enllaçant el nucli urbà amb l’entorn natural de la riera d’Òdena”.

La segona fase es preveu pel 2018 i ha de resseguir les deu hectàrees de terreny i unir-se a l’Anella Verda de la ciutat.

LA XIFRA

25.000
metres quadrats
ocupa el nou parc Central, i s’hi faran diversos esdeveniments al llarg de tot l’any.

L’European Balloon Festival celebra la 21a edició

El cel d’Igualada torna a estar ple de globus. L’European Balloon Festival (EBF) ha tornat a la capital de l’Anoia amb un total de 55 globus que hi seran fins diumenge. El festival, consolidat com un certamen a escala europea amb 25.000 participants anuals, rep pilots de globus d’arreu del món, de països com el Japó, França, Anglaterra, Israel i Holanda.

Un any més, el festival de globus ha programat diverses activitats aprofitant la presència dels inflables a la ciutat. Les més destacades seran dissabte a la nit. Els igualadins podran gaudir un any més del Night Glow o la tradicional encesa nocturna de globus, un esdeveniment que és únic a Europa. Dissabte a la nit també serà el tret de sortida de l’Anòlia, el festival de música estival de la comarca, amb l’actuació de Los Manolos, amb motiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

El certamen consta de diverses proves per decidir el podi de guanyadors. Una de les més curioses és la prova inaugural, anomenada Llebre i Caçadors. Els globus han de seguir la trajectòria d’un altre globus en forma de llebre que s’ha enlairat prèviament i que canvia constantment de direcció. Finalment, elegirà un punt d’aterratge i els pilots contrincants llançaran un testimoni tan a prop com puguin de la llebre. En l’edició vigent, els núvols no van deixar seguir el camí del globus llebre i la competició no va poder dictaminar cap guanyador de la prova inaugural de l’EBF.

Dels 55 pilots, només n’hi ha un que prové de fora del continent europeu, el japonès Yudai Fujita, guanyador del Mundial de Globus que es va celebrar al Brasil l’any 2014. El nipó considera que el certamen “és molt important” i manifesta que li agrada la manera de ser dels pilots de Catalunya, “que sempre estan contents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia