Infraestructures i serveis

El projecte del futur Trueta estarà més “compactat”

El regidor d’Urbanisme de Girona assegura que la masia de can Bellsolà se salvarà perquè es preveu acostar l’edifici de consultes externes, el que està situat més a l’est, al bloc hospitalari

L’exclusió de la masia de can Bellsolà de l’àmbit del futur hospital Josep Trueta suposarà una “compactació” del projecte, segons va explicar ahir Lluís Martí, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament Girona. Això s’aconseguirà acostant l’edifici de consultes externes, que és la instal·lació més a l’est de tot el Campus de Salut, al nou hospital. “Hi ha una certa separació entre els dos edificis, amb una mena de vial. Això permet ajuntar els dos blocs i desplaçar una mica cap a Salt les edificacions”, va explicar Martí a aquest diari. Com a resultat, el pas entre els dos edificis seria més estret, però aquesta circumstància, segons el regidor, no significa que es perdin metres quadrats d’instal·lacions ni que es desplaci la totalitat del Campus de Salut cap a Salt. Martí va dir que aquesta nova configuració, que encara no és definitiva, és fruit de diversos estudis duts a terme els últims mesos. “No és ferm, però sembla una solució òptima per a tots i segurament anirà cap aquí.”

Martí també va desmentir que hi hagi terrenys inundables en cap àmbit del Campus de Salut situat a Girona. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va explicar que, pel que fa al seu municipi, els estudis i informes de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) també permeten l’edificació del Campus de Salut. “La comissió d’Urbanisme ha donat l’aprovació definitiva d’aquest planejament. I el ple municipal també ho va portar a aprovació. Sense un informe favorable de l’ACA, no seria possible fer-ho”, va comentar Viñas.

Martí va explicar que el conveni entre els ajuntaments de Salt i Girona i la Generalitat definia un àmbit “molt gran” que afectava terrenys de Salt, sobretot, i de Girona. Aquesta primera configuració incloïa la masia de can Bellsolà, però el regidor va recordar que no era definitiu: “Calia treballar per veure com es feia el planejament i l’ordenació de l’àmbit i definir on anirien les instal·lacions. Després de diversos estudis, hem vist que es pot guanyar un espai i això fa que la masia no s’hagi d’enderrocar.”

Els canvis, però, no inclouen la protecció del mas Sureda, situat més a l’oest. Segons Martí, no hi ha novetats al respecte i l’habitatge hauria d’anar a terra per poder desenvolupar el projecte del Campus de Salut en la seva configuració actual. Aquest diari no ha pogut posar-se en contacte amb els propietaris del mas. Qui sí que va parlar va la propietària de la masia de can Bellsolà, Olga Bellsolà, que ahir va recalcar que la pressió mediàtica ha estat clau per protegir l’habitatge. També creu que l’Ajuntament no va tenir en compte que els seus terrenys són inundables i que, per tant, l’ACA no autoritzaria l’edificació d’un equipament sanitari: “No és que ens hàgim posat d’acord. El mas és inundable i per això no se’l queden.”

La tramitació urbanística del nou Trueta encara haurà de superar més esculls. Salt ja té previst canviar el pla parcial per definir de manera més precisa el planejament. “Ho farem tan ràpid com puguem, però ho hem de fer bé perquè no el projecte no s’encalli”, va dir Viñas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El Gran Recapte crida a la mobilització “contra la pobresa”

25-N
crònica

“I got my back, I got my sex”

SOCIETAT

L’alta velocitat ferroviària té una tercera companyia

36 denúncies diàries per violència masclista

barcelona
MEDI AMBIENT

Entra en vigor el decret per sequera al Ter-Llobregat

El preu del lloguer a Girona s’ha encarit un 10% en un any

GIRONA
IRENE MUZAS CALPE
RABINA

“M’ha sorprès l’expectació per la meva ordenació”

barcelona
25N
Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra les Dones

Clam contra la violència masclista

Brussel·les

El tren de la Costa Brava i dos ramals se sotmeten a estudi

GIRONA