Infraestructures i serveis

Alguaire produirà hidrogen verd

Aprofitament de les plaques fotovoltaiques de l’aeroport

L’aeroport d’Alguaire començarà en les properes setmanes les obres d’adequació per poder produir hidrogen verd a partir de l’energia del parc fotovoltaic de que disposa. La consellera de Territori, Ester Capella, ha exposat avui a l’aeroport de Lleida aquest projecte, una “inversió estratègica” a favor de la “sostenibilitat i la descarbonització”, per la qual cosa pretén convertir l’aeroport en un “referent internacional” per a la transició energètica de la indústria aeronàutica.

El parc fotovoltaic, que actualment és de 0,3 MWh, s’ampliarà fins als 2,5 a principis de 2025, data en què s’espera que la producció d’hidrogen arribi a les 50 tones anuals, cosa que permetrà a l’aeroport convertir-se en una “illa energètica autosuficient”. El projecte comptarà amb una inversió de 3,2 milions d’euros, 1,8 dels quals provenen dels fons Next Generation, i la resta aniran a càrrec d’Aeroports de Catalunya i de l’Estat.

Està previst que la producció d’hidrogen comenci l’estiu que ve per tal de captar la indústria aeronàutica i aeroespacial que estigui desenvolupant solucions basades en motors elèctrics, d’hidrogen i combustibles sintètics. Per part seva, els socis en l’aplicació de l’hidrogen en vehicles terrestres i drons seran EVARM, una empresa de referència en combustibles alternatius com l’hidrogen i Aldoratech, que treballa en aplicacions industrials per a drons.

Amb tot el desplegament del projecte, l’increment del parc fotovoltaic permetrà la producció de combustibles sintètics a partir de residus, biomassa i CO2, tot completant el conjunt de combustibles sostenibles i convertint-se en un “hub d’energia verda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA