Infraestructures i serveis

infraestructures i serveis

L'Ajuntament de Girona activa la reforma del bloc ‘Aurora’ de Pont Major

L’Ajuntament ho farà de forma subsidiària pels incompliments de la propietat i s’iniciaran el 2024

L'Ajuntament de Girona activa la reforma del bloc de pisos conegut com ‘Aurora’ de Pont Major per garantir la seguretat dels habitatges. Segons informa l'ACN, les obres, que estan previstes que comencin a principis del 2024, són necessàries per garantir la seguretat dels habitatges, ja que des de 2017 estan apuntalades les dues passarel·les d’accés als pisos del carrer Joan Bosco. L’obra l’iniciarà de forma subsidiària l’el consistori, malgrat ser una propietat privada. En total, està previst que el cost de les obres s’enfili fins els 200.000 euros, uns 7.000 per habitatge, que el consistori permetrà fraccionar en 4 anys per aquelles famílies més vulnerables. Tot plegat es va traslladar a una vintena de veïns per part de la regidora de Transformació Urbana, Cristina Andreu i de la regidora de barri i tinenta d’alcaldia, Núria Riquelme.

En aquest sentit, cal tenir en compte el consistori gironí va emetre el primer informe sobre la necessitat de reformar l’estructura l’any 2012, i va notificar a la propietat els anys 2014, 2016 i 2018, per emplaçar les persones propietàries a actuar davant la degradació que presentava l’edifici.

Des de l’Ajuntament assenyalen que tenen l’obligació de “garantir la seguretat de totes les persones residents encara que es tracti d’una finca privada”. “Hi hem d’actuar”, remarca Riquelme. Així mateix, Andreu destaca que la reforma de la passarel·la “és el primer pas per dignificar els pisos de l’Aurora i el seu entorn i per tant de millorar el barri del Pont Major”.

D’aquesta manera, el consistori assegura que es soluciona un problema que s’arrossega des de fa més de deu anys i que afecta el dia a dia de les persones que viuen a l’edifici. Alhora, assenyalen, s’acaba amb una situació de perillositat. Per altra banda, l’Ajuntament ha emplaçat també els propietaris i propietàries dels pisos a treballar conjuntament per trobar solucions que permetin dur a terme la rehabilitació d’altres elements de l’edifici, així com la urbanització del seu entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona